avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot sa formulez plangere pentru savarsirea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot sa formulez plangere pentru savarsirea infractiunii de furt in cazul de fata?

Am si eu o intrebare . Am un contract de comodat cu un proprietar. In spatiul care l-am inchiriat prin contractul de comodat am deschis un magazin de imbracaminte si incaltaminte. Proprietarul dupa 5 luni de zile de la semnarea contractului a inceput sa imi puna bete in roate si totul a culminat ca mi-a schimbat butucul de la usa si nu mai pot intra in magazin sa imi desfasor activitatea .am facut plangere la politie pentru tulburare de posesie, si dupa mai bine de 30 de zile ofiterul de politie nu a dat drumul catre procuratura a plangerii penale pe motiv ca procurorul este bolnav.
Intre timp proprietarul nu mi-a reziliat contractul de comodat, in spatiul meu conform contractului a inchiriat la alta societate, iar toate bunurile mele le-a mutat de acolo in alta parte.
In aceste conditii pot sa ii fac plangere penala pe furt conf. art 208 cod penal?
Mentionez ca , contractul de comodat este inca in vigoare pana la 1 noiembrie 2012.
nu este furt deoarece lipseste intentia de insusire a bunurilor. si nici tulburare de posesie. singura dvs cale este instanta civila- actiune in pretentii intemeiata pe contract si eventual o ordonanta presidentiala care sa va lase sa activati in spatiu pina se judeca dosarul principal.
Deci sa inteleg ca daca el nu mi-a reziliat contractul de comodat nici pana in momentul de fata, dar de 2 luni de zile nu imi permite accesul in spatiu pe care l-am inchiriat, si plus de asta acel spatiu l-a inchiriat altei societati si mi-a luat bunurile de acolo, chiar daca conform contractului de comodat pe toata perioada desfasurarii contractului obligatiile mele sunt sa mentin spatiu asa cum l-am primit si sa achit utilitatile, deci sa inteleg ca prin faptele care le-a facut el nu poate fi tras la raspundere penal? Intentionat nu vrea sa imi permita sa imi fac inventarul bunurilor sa vad daca mi-a disparut ceva sau nu . Si plus de asta cum a putut sa inchirieze la alta societate spatiul in care exista deja acest contract de comodat cu mine , contract care este in vigoare pana la 1 noiembrie 2012.
Mi se pare aiurea raspunsul dumneavoastra. Binenteles ca il voi actiona in instanta cu ordonanta pezidentiala, dar din cate stiu eu el a facut niste ilegalitati si trebuie sa plateasca pentru faptele lui. Nu?
Interesati-va de plangerea penala depusa. Cercetarea nu poate fi stagnata pe motiv de ...boala. Solicitati in scris stadiul cercetarii penale si/sau faceti plangere impotriva organelor de cercetare penala la procurorul de caz/prim-procuror. Solicitati extinderea cercetarii penale pentru furt( daca bunurile din patrimoniul societatii au disparut) doar daca aveti calitate de reprezentant al societatii. Din cele ce ati relatat exista vadit intentia de asi insusi bunurile( schimbarea butucului, disparitia bunurilor).Consultati un avocat.
Ideea este ca fiind un oras mic majoritatea se cunosc intre ei. Am apelat la serviciile unui avocat care m-a tot plimbat cu zaharelul pana mi-am dat seama ca nu vrea sa preia cazul. Banuiala mea este ca a incercat sa ma faca sa taraganez problema ,caci se cunoaste cu persoana cu care sunt eu in conflict. Spun asta deoarece in momentul cand m-am dus la avocat sa ii spun ca proprietarul mi-a mutat lucrurile din spatiul inchiriat , avocatul mi-a replicat ca proprietarul avea tot dreptul sa faca asa ceva deoarece eu nu am facut nimic.
Atunci i-am spus avocatului parerea mea si l-am intrebat daca vrea sa preia cazul sau nu ca sa stiu ce trebuie sa fac mai departe. Mi-a zis sa ma duc la el cu toate actele firmei ca sa demaram actiunea in instanta si ordonanta prezidentiala si de atunci nu imi mai raspunde la telefon. In fine o sa apelez la alt avocat . Si ca sa va raspund la intrebare : Eu sunt titularul unei intreprinderi individuale, si eu sunt implicat in aceasta problema. Intrebare : Are cumva vreo importanta ca de cand mi-a schimbat butucul de la usa si pana acum au trecut mai exact 61 de zile? Pot demara mai departe actiunea in instanta ? si plangerea penala pentru furt?
schimbarea butucului si disparitia bunului nu inseamna furt. daca ati fi penalist ati intelege diferenta intre aparenta si intentie si ca lipsa intentiei de insusire este de esenta existentei infractiunii de furt. daca el sustin ca a mutat bunurile ca sa poata inchiria spatiul altei persoane- ceea ce in fapt s-a si intimplat chiar dupa spusele persoanei care a postat- atunci nu este furt ci o neexecutare de contract prin neasigurarea unei posesii linistite, obligatie contractuala ce izvoraste din comodat.

faptul ca raspunsul meu vi se pare aiurea nu conteaza deloc. sunt timpul, marfa si banii dvs in joc asa ca daca doriti sa pierde timp si bani pe avocat asteptind o trimitere in judecata nu aveti decit. eu va pot spune ca daca era vorba de un furt, politia se misca mult mainrepede mainales ca se cunoaste identitatea celui reclamat insa si ei stiu ca nu este o infractiune si dosarul dvs nu este o prioritate deoarece sunt altele in care chiar se confirma existenta unei infractiuni.

Alte discuții în legătură

Sechestrare bunuri sau abuz de incredere? sorinakiss sorinakiss Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Persoana juridica (SRL), am inchiriat in baza unui ctct. de inchiriere bunuri, mobilier HORECA catre o alta societate ... (vezi toată discuția)
Talharie, furt sau ce? ThomasT6 ThomasT6 Am depus o plangere penala pentru tulburare de posesie la politie pentru ca fostii mei angajati au intrat prin efractie in punctul de lucru al unei societati ... (vezi toată discuția)
Furt? ContSters22096 ContSters22096 va expun urmatoarea situatie: intre 2 soc comerciale a existat un contract de comodat. comodatarul a utilizat spatiul comodantului o perioada (pana la ... (vezi toată discuția)