avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot sa formulez plangere pentru savarsirea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot sa formulez plangere pentru savarsirea infractiunii de furt in cazul de fata?

Am si eu o intrebare . Am un contract de comodat cu un proprietar. In spatiul care l-am inchiriat prin contractul de comodat am deschis un magazin de imbracaminte si incaltaminte. Proprietarul dupa 5 luni de zile de la semnarea contractului a inceput sa imi puna bete in roate si totul a culminat ca mi-a schimbat butucul de la usa si nu mai pot intra in magazin sa imi desfasor activitatea .am facut plangere la politie pentru tulburare de posesie, si dupa mai bine de 30 de zile ofiterul de politie nu a dat drumul catre procuratura a plangerii penale pe motiv ca procurorul este bolnav.
Intre timp proprietarul nu mi-a reziliat contractul de comodat, in spatiul meu conform contractului a inchiriat la alta societate, iar toate bunurile mele le-a mutat de acolo in alta parte.
In aceste conditii pot sa ii fac plangere penala pe furt conf. art 208 cod penal?
Mentionez ca , contractul de comodat este inca in vigoare pana la 1 noiembrie 2012.
Aţi mai deschis subiectul acesta şi aici . De data aceasta prezentaţi însă diferit faptele. Dacă nu prezentaţi faptele fidel, nu aveţi cum să primiţi sfaturi la obiect. În topicul deschis in aprilie spuneţi că dvs. aţi părăsit spaţiul:

www.avocatnet.ro/content/for... .

Am vrut să vă întreb iniţial dacă nu cumva nu v-aţi plătit utilităţile şi de aceea proprietarul v-a secherstrat bunurile, până la efectuarea plăţii. Apoi am gasit primul subiect deschis de dvs.
Ca sa va raspund la intrebare , nu am plecat de buna voie din spatiu acela.Faptele sunt asa cum le-am relatat si in aprilie ,iar acum am incercat sa simplific putin lucrurile sa le fac mai pe intelesul tuturor.Utilitatile evident ca le-am platit si pot demonstra cu martori ca le-am platit.
Ideea este ca in momentul cand am vrut sa imi iau lucrurile de acolo si sa fac un inventar cu martori , nu mi-a permis acest lucru pana nu ii semnam un proces-verbal prin care reziliam contractul de comodat si ca nu am nici un fel de pretentie la el. Binenteles ca acest lucru nu l-am facut si drept urmare nu stiu cine l-a invatat ca mi-a mutat toate bunurile mele in alta parte numai de el stiut si spatiul l-a inchiriat la o alta societate tot pe contract de comodat.
Avand in vedere ca individul nu mi-a trimis notificare oficiala la sediul social prin care cere rezilierea contractului de comodat, si-a permis sa inchirieze spatiul respectiv. O fi el proprietarul spatiului ,dar toate aceste abuzuri nu pot fi pedepsite?
ba da , poate fi pedepsit dar de catre legea civila sub forma daunelor interese si nu de catre legea penala. nu orice incalcare de contract este o infractiune. de regula, nerespectarea obligatiilor contractuale se sanctioneaza de catre legea civila.
Deci ca sa inteleg cum ganditi dumneavoastra trebuie sa inteleg ca proprietarul dupa ce mi-a dat spre folosinta in mod gratuit un spatiu comercial, poate intra in lipsa mea in acel spatiu si a schimba butucul de la usa ,asa dupa bunul lui plac? Aceasta fapta a lui cum se catalogheaza? Faptul ca nu m-a notificat nici pana in momentul de fata sa imi spuna ca a reziliat contractul de comodat cu mine, dar acel spatiu unde eu mi-am desfasurat activitatea si unde am lucrurile mele , l-a inchiriat altei societati , fara sa ma instiinteze. Faptul ca in momentul cand a inchiriat acel spatiu mi-a luat si lucrurile de acolo , fara ca eu sa fiu anuntat si eventual sa imi iau eu lucrurile de acolo prin efectuarea unui inventar cu martori. Deci aceste fapte ale lui care eu le-am relatat nu sunt de domeniul penalului ci numai pe civil.
Intr-adevar el este proprietar pe aceea cladire , dar asta nu inseamna ca el poate face ce vrea, nu poate intra in spatiile care le-a inchiriat in lipsa chiriasilor. Din cate stiu eu daca cineva ar intra la mine in casa in lipsa mea se numeste VIOLARE DE DOMICILIU nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestrare bunuri sau abuz de incredere? sorinakiss sorinakiss Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Persoana juridica (SRL), am inchiriat in baza unui ctct. de inchiriere bunuri, mobilier HORECA catre o alta societate ... (vezi toată discuția)
Talharie, furt sau ce? ThomasT6 ThomasT6 Am depus o plangere penala pentru tulburare de posesie la politie pentru ca fostii mei angajati au intrat prin efractie in punctul de lucru al unei societati ... (vezi toată discuția)
Furt? ContSters22096 ContSters22096 va expun urmatoarea situatie: intre 2 soc comerciale a existat un contract de comodat. comodatarul a utilizat spatiul comodantului o perioada (pana la ... (vezi toată discuția)