avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare si demolare constructii domeniu privat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare si demolare constructii domeniu privat

buna seara,
va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de demolarea unei constrcutii de pe domeniu privat al comunei
unii cetateni au construit pe domeniu privat al comunei un grajd de animale , fara a detine acte de proprietate/folosinta pentru acel teren, deci nici autorizatie de construire . Tot ei ne-au actionat in judecata (primaria) pentru a ne obliga sa-i predam documente sa-si treaca terenul in proprietate. Bineinteles, ca au pierdut procesul ,s-a constatat ca nu au nici un drept de proprietate sau alt drept real pentru acel teren .
dupa proces i-am instiintat ca in termen de 15 zile sa elibereze terenul respectiv. Ni s-a comunicat ca nu putem sa-i scoatem de pe teren , decat in urma unui alt proces .
Care este procedura legala sa-i obligam sa elibereze terenul, tinand cont ca acolo sunt si animale.
legea 50 privind constructiile ne permite sa demolam constructia aflata pe domeniul privat al comunei , fara actiune in instanta, dar avand in vedere ca in grajd sunt multe animale, nu stiu care este procedura , fara sa fim acuzati de protectia animalelor sau alte asemenea organizatii?

va mutumesc mult pentru ajutorul acordat

Alte discuții în legătură

Asigurare ca nu mai are pretentie LidiaMuraru LidiaMuraru Buna ziua. As vrea sa rascumpar un grajd construit pe terenul meu cu acordul dat surorii pe cand aceasta nu era casatorita. Fostul cumnat l-a primit de la sora ... (vezi toată discuția)
Terenuri in devalmasie filipgheorghe filipgheorghe buna ziua . odata anfiintata o asociatie a detinatorilor de terenuri andevalmasie primaria ce rol mai are sa se inplice . se poate schimba ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea -pentru un teren de garaj pufulete85 pufulete85 Tin sa va salut si sa va cer un sfat in problema mea. Parintii mei detin un garaj construit in anul 1977 pe domeniul public. De curand primaria m-a instiintat ... (vezi toată discuția)