avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Asigurare ca nu mai are pretentie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Asigurare ca nu mai are pretentie

Buna ziua. As vrea sa rascumpar un grajd construit pe terenul meu cu acordul dat surorii pe cand aceasta nu era casatorita. Fostul cumnat l-a primit de la sora mea pe baza unui act facut de mana conventional la divortul amiabil. Daca rascumpar grajdul platind fostului cumnat suma negociata intre noi (eu si el) CUM ma pot asigura ca sora NU mai are nici un drept sa foloseasca grajdul. In locul grajdului doresc sa incep procedura de construire a unui garaj. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: LidiaMuraru , utilizator 10:23, 29 Ianuarie 2018
Sora și cumnatul să refacă acel act de mana si sa incheie partajul in mod legal (ori la instanța, ori la notar).
Dacă grajdul este atribuit fostului cumnat, în baza acelui act de partaj, va poate vinde.
Momentan, niciunul dintre ei nu are un act de proprietate.
Atata vreme cat grajdul este pe terenul meu, fostul cumnat are doar un act de mana prin care sora i-a cedat grajdul, cine are de fapt drept de proprietar asupra constructiei?

Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
Legal, nimeni. Presupun ca l-au ridicat fără autorizație de construire.
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2018
raluk0207, utilizator
Da. Grajdul a fost ridicat fara autorizatie de constructie. Dupa dorinta mea, daca sora i.a cedat constructia prin act de mana fostului cumnat, personal as vrea sa renunt la grajd ca oricum nu imi trebuie si ar produce mirosuri, si incep procedura de constructie legala a unui garaj pe terenul respectiv. Sora s.a mutat de acasa, cred ca si asta este de luat in calcul. Ar fi ok legal? Multumesc foarte mult.

raluk0207 a scris:

Legal, nimeni. Presupun ca l-au ridicat fără autorizație de construire.

Se poate, numai ca va trebuie autorizatie de demolare.

Alte discuții în legătură

Constructie fara acte LidiaMuraru LidiaMuraru Buna ziua, Pe terenul proprietate personala i/am dat voie sorei mele sa reconstruiasca un grajd care nu a fost trecut in acte cand am cumparat terenul ... (vezi toată discuția)
Constructie LidiaMuraru LidiaMuraru Buna ziua, Cand un beci sau un grajd sunt construite pe alt teren fara voia proprietarului terenului, proprietarul terenului are drept legal asupra ... (vezi toată discuția)
Constructii pe terenul meu fara aprobare LidiaMuraru LidiaMuraru Buna ziua, Am cumparat de la parinti impreuna cu sora mea o casa duplex si teren de 5mii mp. Intre hotarul ei si al meu nu a fost construit gard. Eu am fost ... (vezi toată discuția)