Pe terenul proprietate personala i/am dat voie sorei mele sa reconstruiasca un grajd care nu a fost trecut in acte cand am cumparat terenul respectiv (cu casa si grajd). Ulterior, sora s-a casatorit si fara acordul meu, sotul ei a reconstruit grajdul. Intre timp sora mea a divortat iar pentru grajd fostul sot are o hartie de mana semnata de doi martori cum ca grajdul ii apartine dat de sora mea. Acum, grajdul este ilegal/ adica fara nici un act de constructie sau edificare. Terenul de sub grajd e al meu. Nu cred ca este ok ca fostul sot sa foloseasca grajdul, terenul si sa si urle ca e grajdul lui. Ce trebuie sa fac pentru a intra in legalitate cu grajdul, pentru a avea pace cu fostul sot al sorei mele si ca totul sa fie omeneste corect? Multumesc foarte mult.
La primarie, solicitati demolarea contructiei fara autorizatie si la politie plangere pentru incalcarea abuziva a proprietatii contra fostului cumnat. Altfel, banuiesc ca va trebui sa-i dati niste bani fostului sa taca din gura si apoi sa vedeti la primarie cum rezolvati sa ramana grajdul in picioare...
Multumesc mult.
Are a de-a face ca reconstructia a fost facuta in 2008-2009? De altfel si un beci este construit pe terenul meu tot fara autorizatie si acord personal. Va multumesc.
Nu o luati in nume de rau, dar dvs singur v-ati creat aceasta situatie si acum vreti legalitate.
Ati cumparat terenul prin act notarial?
Intreb pentru ca de regula trebuie sa aveti documentatie cadastrala, iar in aceasta documentatie apar in mod obligatoriu constructiile.
Nici un inginer de cadastru nu ar fi intocmit documentatia facand abstractie de constructii si nici un notar nu ar fi incheiat actul cu nerespecatrea documentatiei cadastrale.
In prezent, grajdul figureaza la Primarie pe rolul fiscal si agricol al cui?
Da, terenul si casa sunt cumparate cu acte notariale. Terenul a fost dezmembrat in doua parti pentru mine o parte si pentru sora mea o parte (jumatate a fost intelegerea dar ulterior am constatat ca e mai putin de jumatate). Actul de vanzare/cumparare a fost facut prin sora mea cu imputernicirea notariala facuta din partea mea.
Grajdul a existat pe teren in momentul cumpararii/vanzarii, e drept destul de vechi. Nu stiu de ce nu a fost trecut grajdul in acte. Sora mea a construit grajdul din temelie, cu permisiunea mea data pe cand nu era casatorita, dar cu banii fostului sot. Dupa divort, fostul sot foloseste grajdul de pe terenul meu si pretinde ca este al lui - are o hartie de manca semnata cum ca sora mea la despartire i-a dat lui grajdul.
In legalitate sau demolat dar as vrea sa se rezolve.
Constructie
LidiaMuraru
Buna ziua,
Cand un beci sau un grajd sunt construite pe alt teren fara voia proprietarului terenului, proprietarul terenului are drept legal asupra ... (vezi toată discuția)