avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructii pe terenul meu fara aprobare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructii pe terenul meu fara aprobare

Buna ziua,

Am cumparat de la parinti impreuna cu sora mea o casa duplex si teren de 5mii mp. Intre hotarul ei si al meu nu a fost construit gard. Eu am fost plecata din tara si cand m/am intors pe terenul meu a fost construit un beci si o magazie de catre sora mea si sotul ei actual ex-sot, fara aprobarea mea. Sotul nu vrea sa isi ia constructia iar sora mea face presiuni sa ii fac acte pe terenulul respectiv. Ce ma sfatuiti sa fac? Sa ii dau in judecata? Multumesc. Lidia
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 17:49, 18 Martie 2015
Da, sa isi ridice constructiile.
Buna ziua,

depinde ce doriti dvs. sa faceti, cineva care nu cunoaste detaliile cazului, nu va poate spune ce ar fi bine pentru dvs. sa faceti.

Puteti sa cedati la presiunea facuta de sora dvs. si sa-i cedati terenul printr-un act notarial sau sa alegeti calea unei actiuni in instanta.

Tema de gandire, succes!
Daca nu are autorizatie de constructie ori faceti o sesizare la Inspectoratul de Stat in Constructii ori inchiriati un excavator si ii daramati constructiile.
Deoarece nimeni nu are voie să-și facă dreptate singur, soluția cu excavatorul iese din discuție. Dar se poate face o sesizare la primărie prin care solicitați serviciului de urbanism să constate că pe terenul d-voastră a fost ridicată o construcție de către......., în lipsa și fără acordul d-voastră. Solicitați direct demolarea acelei construcții deoarece nu se poate să intre în legalitate, neavând acordul d-voastră.
Pe de altă parte, poate acea construcție să aibă autorizație de construire,dată de primărie -care este regimul proprietății -sunteți coproprietare sau aveți fiecare partea ei de proprietate?r

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dicimihaela dicimihaela buna ziua, inainte de casatorie parintii sotului meu i-au dat acte pe casa,dupa ce ne-am casatorit am construit dependinte( garaj, baie, beci, magazie), ... (vezi toată discuția)
Constructie ilegala sub bloc florinmoldovan florinmoldovan Buna ziua, Am un vecin cu un spatiu commercial la parterul blocului. Acesta intr-o zi a excavat langa alineamentul blocului, nu in bozele blocului ci langa ... (vezi toată discuția)
Constructie LidiaMuraru LidiaMuraru Buna ziua, Cand un beci sau un grajd sunt construite pe alt teren fara voia proprietarului terenului, proprietarul terenului are drept legal asupra ... (vezi toată discuția)