Am cumparat de la parinti impreuna cu sora mea o casa duplex si teren de 5mii mp. Intre hotarul ei si al meu nu a fost construit gard. Eu am fost plecata din tara si cand m/am intors pe terenul meu a fost construit un beci si o magazie de catre sora mea si sotul ei actual ex-sot, fara aprobarea mea. Sotul nu vrea sa isi ia constructia iar sora mea face presiuni sa ii fac acte pe terenulul respectiv. Ce ma sfatuiti sa fac? Sa ii dau in judecata? Multumesc. Lidia
Daca nu are autorizatie de constructie ori faceti o sesizare la Inspectoratul de Stat in Constructii ori inchiriati un excavator si ii daramati constructiile.
Deoarece nimeni nu are voie să-și facă dreptate singur, soluția cu excavatorul iese din discuție. Dar se poate face o sesizare la primărie prin care solicitați serviciului de urbanism să constate că pe terenul d-voastră a fost ridicată o construcție de către......., în lipsa și fără acordul d-voastră. Solicitați direct demolarea acelei construcții deoarece nu se poate să intre în legalitate, neavând acordul d-voastră.
Pe de altă parte, poate acea construcție să aibă autorizație de construire,dată de primărie -care este regimul proprietății -sunteți coproprietare sau aveți fiecare partea ei de proprietate?r
Partaj
dicimihaela
buna ziua,
inainte de casatorie parintii sotului meu i-au dat acte pe casa,dupa ce ne-am casatorit am construit dependinte( garaj, baie, beci, magazie), ... (vezi toată discuția)
Constructie
LidiaMuraru
Buna ziua,
Cand un beci sau un grajd sunt construite pe alt teren fara voia proprietarului terenului, proprietarul terenului are drept legal asupra ... (vezi toată discuția)