avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

buna ziua,
inainte de casatorie parintii sotului meu i-au dat acte pe casa,dupa ce ne-am casatorit am construit dependinte( garaj, baie, beci, magazie), mentionez cu autorizatie de constructie pe numele sotului, acum la partaj imi revine jumatate din noua constructie?terenul e pe numele lui?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:05, 31 Martie 2011
casa ramane a sotului dvs fiindca e bun achizitionat inaintea casatoriei. faptul ca s-au construit niste dependinte in timpul casatoriei nu va confera un drept de coproprietate asupra casei. aveti un drept de creanta si puteti obtine o suma de bani pt partea dvs de contributie la acele anexe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de propietate ioana-mdav ioana-mdav In calitate de sotie imi pot exercita un drept real sau de propietate privata asupra imobilului (casa de locuit) construita in timpul casatoriei (maiprecis in ... (vezi toată discuția)
Acte casa 3Laura 3Laura Buna ziua! Daca am construit o casa înainte de căsătorie,(2010) dar Recepția si actele pe imobil au fost făcute in timpul căsătoriei(2013), ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Imobil - bun propriu sau bun comun? corbu_ciprian corbu_ciprian Este vorba despre o casa construita de catre el si ea impreuna, insa cu doi ani inainte ca acestia sa se fi casatorit. Autorizatia de constructie este pe ... (vezi toată discuția)