avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte casa

Buna ziua! Daca am construit o casa înainte de căsătorie,(2010) dar Recepția si actele pe imobil au fost făcute in timpul căsătoriei(2013), ce drepturi ar avea la partaj soțul in cazul unui divorț? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 17:16, 25 Ianuarie 2017
Buna, pentru a discuta despre drepturi in cadrul unui partaj, ar trebui sa stim mai multe detalii, ca de exemplu cine era poprietarul terenului...Oricum, unul din soti va avea un drept de creanta (respectiv , o suma de bani) cu privire la eventuala cota de contributie dovedita...Nu cred ca poate fi formulat un raspuns general valabil. Va fi foarte important sa faceti dovada imprejurarilor de fapt. Pana la proba contrarie se presupune o contributie egala a sotilor...
Terenul este pe numele meu, precum si actele casei!
Multumesc frumos pt timpul acordat!
Daca ati dobandit terenul, anterior casatoriei, iar autorizatia de construire a fost emisa, de asemenea inainte de a va casatori, sunt doar bunurile dvs proprii.
Cu drag, sper sa va fie de folos. Oricum, sotul neproprietar va putea face dovada unor contributii, respectiv dovada unui drept de creanta, in cazul in care a contribuit la constructia casei sau la alte costuri legate de proprietate.
av. Ileana Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

I-am construit casa si acum ma amana AndreeaVecliuc AndreeaVecliuc Buna ziua. Inainte si dupa casatorie am lucrat impreuna cu fostul sot in abatoare in Germania. Am construit o casuta impreuna. Am lucrat amandoi cot la cot. ... (vezi toată discuția)
Voi fi lasata pe strada cu un copil minor palimariu palimariu Buna ziua.Problema cazului meu este urmatoarea.un teren concesionat in timpul casatoriei construita o casa de ambi soti fara autorizatie de constructie dupa ... (vezi toată discuția)
Constructie neinscrisa in c.f. LARISA PINTEA LARISA PINTEA dragi colegi, va supun atentiei o situatie destul de delicata. inainte de casatorie, o persoana obtine autorizatie de construire, cu privire la o viitoare ... (vezi toată discuția)