avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Voi fi lasata pe strada cu un copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Voi fi lasata pe strada cu un copil minor

Buna ziua.Problema cazului meu este urmatoarea.un teren concesionat in timpul casatoriei construita o casa de ambi soti fara autorizatie de constructie dupa care a urmat un divorz cu un copil minor ce drepturi am la aceasta casa daca la concesionare am platit si eu si acum mi se inchid usile la primarie facind doar fostul sot toate documentele necesare inclusiv autorizatia de constructie,doar pe numele lui, avind in vedere la casa am contribuit mai mut decit el ,am toate facturile dovada la construirea casei.Va rog cer ajutor sa nu ajung cu copilul pe strada . de la Primarie mi se spune el poate sa obtina autorizatia casei si sa vinda casa, nu vreau altceva de cit sa se faca partaj pe dreptate Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: palimariu , utilizator 18:13, 29 August 2015
Din pacate in situatia dvs sfaturile pe un forum nu sunt suficiente.Consultati un avocat ,prezentati speta dvs impreuna cu actele aflate in posesia dvs si vedeti ce optiuni aveti ,costuri etc.In principiu puteti face dovada in partaj a sumelor investite in edificarea constructiei.
Daca bunul este dobandit in timpul casatoriei si ati contribuit si la concesiune si la construirea casei ,bunul este comun si urmeaza sa fie impartit in functie de contributia fiecarui sot.
VA MULTUMESC FRUMOS !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele ambilor soti pe autorizatia de constructie ap_florin ap_florin Buna ziua.Vin cu o intrebare l-a dumneavoastra,am luat un teren in concesiune pe numele meu si vreau impreuna cu sotia sa ne construim o casa.Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Suntem necăsătoriți și vrem să construim o casă. cum putem figura amândoi ca proprietari? Lavynya21 Lavynya21 Buna! Eu si iubitul meu vrem sa ne construim o casa pe un teren pe care iubitul meu l-a primit de la primarie,deci este pe numele lui. Amandoi vom munci si vom ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am? vasile s vasile s La procesul de partaj pot sa obtin mai mult de 50% din casa avand in vedere ca eu am fost principalul investitor?Fosta soacra are vreo cota parte din casa( ... (vezi toată discuția)