avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Act notarial pentru imprumut
Discuție deschisă în Executare silită

Act notarial pentru imprumut

Buna seara!
Imi puteti spune, va rog, diferenta intre un contract simplu (fara garantie) de imprumut intre persoane fizice si declaratia pe proprie raspundere a debitorului ca a incasat o suma de bani de la un creditor? Ambele realizate la notar. Amandoua au titlu executoriu? Se poate apela direct la un executor (fara a ajunge in instanta) in cazul amandurora?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: iuliana_iuliana , utilizator 22:56, 6 Februarie 2013
Contractul este un act juridic bilateral, intre doua parti adica. El este titlu executoriu. Declaratia este un act juridic unilateral......nu cred ca un notar va face o declaratie ca ati luat se la X o suma de bani,...
Trebuie incheiat un contract de imprumut, cu garantie fara garantie asta cum se inteleg partile, adica imprumutatorul si imprumutatul.contractul se face pe o perioada de timp cu dobanda sau fara dobanda cu garantie sau nu!
Nu eu am luat bani, ci am dat. Imprumutatul ar prefera sa dea o declaratie cum i-am impumutat o suma de bani si se obliga sa mi-o returneze pana la o anumita data. El ar prefera asta ca este mai ieftin insa voiam sa stiu cu ce difera cele doua acte din punct de vedere juridic. Ma intereseaza daca avantajele si interesele mele raman aceleasi ca si in cazul contrctului
Nu. Cu declaratia va veti judeca, cu un contract de imprumut mergeti direct la executor.
Daca ati dat banii deja... luati orice e dispus sa semneze :)
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani pt imprumut andu86 andu86 as dori sa stiu si eu daca imprumut pe cineva, un prieten cu o suma rezonabila de bani, si incheiem un act la notar prin care se spune data si modul de ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut kontesa kontesa Buna ziua! O persoana fizica poate acorda imprumut unei persoane juridice fara alte pretentii financiare?(de exemplu dobanda) in ce conditii? exista un cadru ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre doua persoane fizice 25z 25z urmeaza sa dau un imprumut la o persoana fizica .fiind vorba de o suma destul de mare as vrea cateva sfaturi.suma urmeaza sa fie returnata in urmatoarele 4 ... (vezi toată discuția)