avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sulta

Buna seara, v-as ruga daca puteti sa ma ajutati :
in cadrul procesului de partaj mi s-a stabilit o sulta de 50,000 lei reprezentand 35% din valoarea unui imobil, pe care sunt trei uzufructuari, eu si fostul meu sot detinand doar nuda proprietate. Intrebarea mea este daca in cazul in care nu pot achita aceasta suma si se ajunge la executare silita, valoarea imobilului va fi mai mica , banii incasati prin executare se impart procentual conform hotararii judecatoresti?, deci el ramane cu 50,000 lei iar paguba ramane numai a mea? Ce se intampla cu uzufructuarii?
De asemenea hotararea judecatoreasca nu specifica termenul de achitare al sultei, cat timp pot amana plata acesteia?
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
MOKUSKA, utilizator

Alte discuții în legătură

Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil gigifurtuna gigifurtuna In urma unui proces de partaj se atribuie un imobil evaluat la 26000 lei prietenei mele. Acesteia i se impune plata unei sulte de 13000 lei catre fostul sot.De ... (vezi toată discuția)
Executare silita roxxanna roxxanna Stimati domni, Am cateva intrebari legate de urmatoarea situatie: Eu si fostul sot am avut un litigiu pe un imobil (luat prin credit ipotecar si inca ... (vezi toată discuția)