avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin de identitate expirat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin de identitate expirat

Bunicii mele i s-a eliberat un buletin in anul 1968 pe care s-a mentionat ca expira in 1978. Acesta nu a fost preschimbat niciodata. Ce efect are acest lucru asupra tuturor documentelor pe care aceasta le-a semnat in tot acest timp?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:47, 11 Februarie 2013
Ce fel de documente a semnat bunica dvs?
La momentul semnarii acestora ,partile ,autoritatile nu au constatat ca documentul de identitate este expirat ?
Datele personale ale bunicii nu s-au schimbat (data nasterii, codul numeric personal etc.), in opinia mea faptul ca buletinul era expirat nu are nicio influenta.
de la simplu buletin de votare (stampilat) unde nu a vazut nimeni ca este expirat...pana la contracte de vanzare cumparare unde din nou notarul nu a observat ca este expirat...
Multumesc!

si totusi, nu ar trebui ca atunci cand semnezi un document, sa te legitimezi cu un act de identitate valabil ?!

[Editat - timp de 30 de minute de la postare puteti completa / corecta un mesaj, ne dorim sa nu publicati mesaje consecutive in acest interval. Multumesc]
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2013
Ares-3, moderator
Uitati ca se mai intampla :) Totusi, grija pentru ca actele de identitate sa fie in termen de valabilitate ar trebui sa fie in primul rand a titularului.
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2013
Ares-3, moderator
si se intampla de vreo 35 de ani :)

Alte discuții în legătură

Act de identitate expirat și dreptul de a vota vo87yh1c0 vo87yh1c0 Constituția României zice la art. 36 că: (1) Cetăţenii au drept de vot de la vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv. (2) Nu ... (vezi toată discuția)
Cetatenie romana, da sau nu? ChillFactor ChillFactor Buna ziua, Sunt emigrat definitiv din Romania de pe vremea cand Ilici facea echipa cu Nastase.Singurul act romanesc ce il posed este certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume ContSters116875 ContSters116875 In cazul schimbarii numelui, ca urmare a casatoriei, in cat timp se pot actualiza datele la : banca (in cazul unui credit deja existent), serviciu ( ... (vezi toată discuția)