avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin de identitate expirat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin de identitate expirat

Bunicii mele i s-a eliberat un buletin in anul 1968 pe care s-a mentionat ca expira in 1978. Acesta nu a fost preschimbat niciodata. Ce efect are acest lucru asupra tuturor documentelor pe care aceasta le-a semnat in tot acest timp?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:47, 11 Februarie 2013
Vina apartine in mare parte titularului de act, dar si autoritatilor cu care aceasta a intrat in contact si care nu au sesizat acest lucru. Si nu a cautat-o nimeni de la evidenta persoanelor pe bunica in tot acest timp ? Teoretic orice act incheiat cu un document expirat nu ar trebui sa fie valabil, in sensul nerespectarii tuturor conditiilor de validitate. Bineinteles datele de identificare a persoanei sunt aceleasi. Probabil ca bunica are un buletin vechi pe care i s-a aplicat poza 2 si termenul este nelimitat, iar dvs. nu ati observat. Sunteti sigur/a ca v-ati uitat bine? Poate ca poza i s-a desprins dar trebuie sa figureze semnatura celor de la politie. Mergeti degraba cu bunicuta la serviciul de evidenta a persoanelor si trageti-o in poza, nu de alta dar e bine ca toti cetatenii sa fie pusi in legalitate cu acte de identitate. Si cine stie poate acolo veti constata ca are termenul la buletin nelimitat si va linistiti.
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2013
Justitiarul711, utilizator
Nu a cautat-o nimeni de la evidenta Populatiei. in ceea ce priveste cea de a 2a poza sa stiti ca nu este. Am zis ca poate aveti dreptate si nu am vazut eu, dar am luat la analizat fiecare pagina in parte, si singura mentiune este Grupa sanguina. In rest absolut nimic. Este trecuta data eliberarii si data pana la care este valabil. Asa ca singura optiune va fi sa merg la Politie si sa ii trag o poza :) Multumesc ptr timpul acordat.
Asa sa faceti cat mai repede.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de identitate expirat și dreptul de a vota vo87yh1c0 vo87yh1c0 Constituția României zice la art. 36 că: (1) Cetăţenii au drept de vot de la vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv. (2) Nu ... (vezi toată discuția)
Cetatenie romana, da sau nu? ChillFactor ChillFactor Buna ziua, Sunt emigrat definitiv din Romania de pe vremea cand Ilici facea echipa cu Nastase.Singurul act romanesc ce il posed este certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume ContSters116875 ContSters116875 In cazul schimbarii numelui, ca urmare a casatoriei, in cat timp se pot actualiza datele la : banca (in cazul unui credit deja existent), serviciu ( ... (vezi toată discuția)