avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... primesc ajutor somaj daca lucrez part-time 2ore pe zi?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

primesc ajutor somaj daca lucrez part-time 2ore pe zi?

buna seara,
sunt in urmatoarea situatie,
sunt salariata pe perioada nedeterminata la firma x,
si part-time 2ore/zi, pe perioada determinata 3 luni, cu sal minim 189lei, la firma y, cu "promisiunea" ca firma y ma va angaja pe nedeterminat.
trebuie sa-mi dau demisia de la firma x, intrebarea mea este urmatoarea,
daca dupa cele 3 lui, firma y, nu ma va angaja pe nedeterminat, mai iau somaj?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:32, 7 Februarie 2013
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie:
- sa va inceteze contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. - Daca in cele 24 de luni aveti si luni lucrate cu timp partial acestea se calculeaza proportional cu timpul normal de lucru.
- Adica 4 luni lucrate cu 2 ore pe zi inseamna o luna de stagiu de cotizare la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj aniko85 aniko85 Buna ziua! Va rog sa-mi ajuta cineva cu un raspuns! Sunt in urmatoarea situatie: Sunt angajata din 7iunie 2010 pana la 30iunie 2012 cu timp partial (4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Somaj/zile nelucratoare/4 ore Alexandrazim Alexandrazim Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie.Am fost angajata de 10 ani la o firma cu norma intreaga 8/zi.Contractul de munca s-a incheiat intr-o zi de ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? paprika1981 paprika1981 Am lucrat la o firma 2 ani jumate si am plecat cu demisia la zi.Dupa 4 luni am revenit la aceeasi firma si lucrez de 2 luni.Situatia financiara a firmei nu ... (vezi toată discuția)