avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj/zile nelucratoare/4 ore
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj/zile nelucratoare/4 ore

Buna ziua,

Ma confrunt cu o situatie.Am fost angajata de 10 ani la o firma cu norma intreaga 8/zi.Contractul de munca s-a incheiat intr-o zi de vineri.Urmatorul contract a inceput de luni, norma 4 ore /zi.Practic cele doua zile nelucratoare de altfel, sambata si duminica nu sunt cuprinse in niciunul din contracte.Intrebarea mea este : pot obtine indemnizatia de somaj daca angajatorul meu unde lucrez momentan cu 4 ore/zi nu mai are nevoie de serviciile mele ? Cele 2 zile nelucratoare (sambata si duminica),sunt considerate "intrerupere" din 12 luni lucrate din ultimile 24?Mentionez ca momentan sunt angajata de 2 luni cu 4 ore/zi.


Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:01, 5 Ianuarie 2016
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie:
- sa va inceteze contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aveti 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.

2. Cele 12 luni de stagiu de cotizare la somaj nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

3. - O luna de stagiu de cotizare la somaj este o luna lucrata cu 8 ore pe zi.
- In cazul in care aveti luni lucrate cu part-time acestea se calculeaza proportional cu o luna lucrata cu timp norma de 8 ore pe zi.
- Adica pentru luna de cotizare trebuie doua luni lucrate cu 4 ore pe zi sau patru luni lucrate du 2 ore pe zi.

4. In cazul dvs. pentru acea pauza de doua zile se va merge inapoi, in cadrul celor 24 de luni, si se vor lua in calcul perioade pana se vor completa cele 12 luni de stagiu de cotizare necesare.

Multumesc pentu raspuns.Eram aproape sigura ca daca am intrerupere acele 2 zile nu o sa mai benefiiez de indemnizatie.Stiam ca trebuie sa am 12 luni cotizate in ultimile 24 dar nu eram sigura daca se intrerupe cotizarea, pentru 1-2 zile, se mai beneficiaza sau nu.
Daca in cele 24 de luni aveti 12 luni de stagiu de cotizare la somaj, oricare ar fi ele, veti putea beneficia de indemnziatie de somaj, chiar daca aveti cele doua zile de intrerupere la un moment dat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj kamelia22 kamelia22 In urma incetarii unui contract individual de munca pe perioada nedeterminata cu norma intreaga de 8 ore pe zi ( vechime la locul de munca de 6 ani), in baza ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj aniko85 aniko85 Buna ziua! Va rog sa-mi ajuta cineva cu un raspuns! Sunt in urmatoarea situatie: Sunt angajata din 7iunie 2010 pana la 30iunie 2012 cu timp partial (4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine ajutor de somaj? cabincrew cabincrew Buna ziua, As dori sa stiu daca in cazul unui CIM pe perioada determinata, in cazul concedierii pe motiv de restructurare, as putea beneficia de ajutor de ... (vezi toată discuția)