avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot ataca o sentinta judecatoreasca de succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot ataca o sentinta judecatoreasca de succesiune?

Buna ziua, as dori si eu sa aflu daca pot ataca o sentinta judecatoreasca de seccesiune prin intermediul unui testament.

Tatal meu a fost infiat (nemaiavand astfel dreptul la bunurile tatalui sau natural), iar tatal sau natural(care s-a recasatorit cu o sotie de-a 2-a) a facut un testament prin care lasa pamantul agrar 10 hectare talalui meu iar casa sotiei sale de-a 2-a (precizez ca, casa si pamantul erau ale bunicului meu dinaintea casatoriei. Bunicul meu a decedat, la scurt timp a decedat si tatal meu. Sotia de-a 2-a a bunicului meu si fratii bunucului meu nu s-au inteles la succesiune si s-au judecat la judecatoria Medgidia si au impartit bunurile, ea a luat casa iar ei pamanul , obtinand astfel o sentinta judecatoreasca, in anul 2001.
Problema este ca eu am aflat deabia acum despre acest testament care ii dadea dreptul tatalui meu la pamantul arabil.
Precizez ca ei nu au declarat existenta vre-unui testament, desi acest lucru a fost stiut si de sotia de-a 2-a si de fratii bunicului meu, si de asemenea de notarul care presupun eu ar fi trebuit sa faca vre-un demers in aplicarea acestui testament( el fiid de altfel prieten cu fratii bunuculiu meu).

Deschiderea succesiunii de catre sotia de-a 2-a a bunicului meu si fratii acestuia s-a facut la aproximativ 3 luni dupa decesul bunicului meu. Am precizat acest lucru deoarece cineva m-a spus ca daca au deschis succesiunea mai devreme de 6 luni testamentul nu ar mai avea nici o valoare.

Se mai poate face ceva (deschide o actiune in instanta) in care sa pot contesta in vre-un fel sentinta judecatoreasca din anul 2001; (pe pamant inca nu s-au facut acte de proprietate)?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2013
sandu123, utilizator

Alte discuții în legătură

Atacare testament leorot leorot Tatal meu a decedat in 1997, iar bunicul meu dinspre tata a decedat in 2002. 80% din bunurile imobile sunt pe numele bunicului, 20% pe numele bunicii. Tata mai ... (vezi toată discuția)
Bunicul meu adoptiv acum pe 8 octombrie împlinește 1 an de ... Mirela 479 Mirela 479 Bunicul meu adoptiv acum pe 8 octombrie împlinește 1 an de când a decedat eu că unica fiică a lui ,el nemaiavand copii pot depune declarația de ... (vezi toată discuția)
Cine plateste taxele si impozitele glaura glaura Buna ziua, am o intrebare la dvs. In 2004 a decedat mama mea, revenindu-ne prin mostenire (3 mostenitori, tata 2/8, fiica 3/8 si frate 3/8) bunuri, printre ... (vezi toată discuția)