In 2010 am cumparat un automobil de la o firma care dupa 4 luni de la data vanzarii automobilului intra in insolventa . In acest moment sunt actionata in instanta ca persoana fizica,alaturi de firma de la care am cumparat automobilul solicitandu-se anularea actului de vanzare cumparare( factura) motivand ca vanzarea s-a facut cu scopul de a scoate bunul din partimoniul firmei,la un pret derizoriu.
Cand am cumparat acel bun,eu trebuia sa ma interesez de situatia financiara a firmei si de motivul real pentru care el vindea acel bun? Firma putea sa vanda un bun din patrimoniu ei la orice pret?
In acest caz este posibil ca instanta sa decida anularea actului de vanzare cumparate si eu sa pierd di masina si banii platiti pentru ea?
Multumesc!
Multumesc pentru raspuns dar imi este teama ca instanta va lua in consideratie motivarea ca pretul mic ar fi fost un aranjament intre parti, eu nu am cum sa demonstrez starea tehnica a masinii,ca am reparat-o,ca am cumparat acel bun in baza unei negocieri si atata timp cat fierma a acceptat acel pret e treaba ei si ca eu am fost un cumparator de buna credinta.
Firmele se inregistreaza in contabilitate cu bunuri ca mijloace fixe cu o anumita valoare care scade in functie de uzura lor si cred ca firma nu avea cum sa vanda la un pret mai mic decat valoarea neamortizata inregistrata in evidentele contabile.
Nu am nici o legatura de rudenie cu nimeni de la acea firma,pana sa cumpar acea amsina nici nu stiam de existenta acelei firme , ba mai mult firma este dintr-o localitate la 150 km de domiciliul meu.