Buna ziua,
va deranjez cu urmatoarea problema cu care ma confrunt. Sunt asociat unic si administrator in propriul SRL, ce are ca ob. de activitate activitati de taximetrie si am gasit un cumparator al licentei de taxi, implicit al firmei. Problema este ca din activul societatii fac parte si 2 autoturisme. Am convenit cu cesionarul ca ii voi vinde firma, mai putin aceste 2 auto. Intrebarea mea este: cum le pot scoate din societate, prin ce modalitate? Cesiunea vrem sa o facem la notar. Exista posibilitatea si este legal ca, in contractul de cesiune, notarul sa mentioneze ca vand societatea cu tot ce are mai putin aceste masini? Este legal asa ceva? Ce posibilitate am?
Mă tem că va trebui să ţi le vinzi, adică va trebui să faci contract vânzare cumpărare între tine ca persoană juridică şi tot tu ca persoană fizică. Ţi le facturezi la valoarea rămasă neamortizată + TVA. Apoi vinzi firma.
Eventual îi laşi lui de plătit TVA- ul la stat aferent maşinilor după ce ţi-ai vândul maşinile şi apoi între timp i-ai vândut şi lui firma.:D
Si eu m-am gandit la acest aspect dar asta implica sa bag niste bani in firma-pretul vanzarii (oricat de mic ar fi) si nu prea doresc acest lucru. Din partea cesionarului nu cred ca as avea probleme pe viitor (adica sa-mi impute ca am scos ilegal bunuri din soc.) intrucat acesta vrea sa declare la notar ca intelege sa cumpere toate partile sociale, dar ca fizic nu vrea masinile. Stiu, problema e cum inregistrez eu in contabilitate asta si daca notarul ar accepta sa faca un inscris de natura asta.
Exista si alta modalitate de a scoate active fixe din soc. in afara de vanzare-cumparare, cum ar fi "donatie"?
Problema nu este a notarului daca accepta sau nu ....
Problema este a contabilului care trebuie sa inregistreze iesirea mijloacelor fixe din soc.
Raspuns factura de vanzare
Aport in natura
Evelyn3
Am o problema, va rog sa ajutati cu partea legislativa.
Administratorul unei firme a depus bani pentru desfasurarea activitatii. Firma nu este in situatia ... (vezi toată discuția)