Am adaugat ambele sectiuni din codul muncii intrucat consider ca se incadreaza urmatoarea situatie in ele.
Lucrez intr-o companie multinationala, intr-un departament de vanzari, cu un total de peste 40 de persoane. Am fost anuntati ca in curand se desfiinteaza aceste echipe pentru ca se externalizeaza intreg segmentul de vanzari la parteneri.
Ni s-au prezentat alternative de a trece in alte departamente, care necesita o perioada de training, departamente in care automat se schimba si datele contractuale cu privire la salariul de baza.
Va rog sa imi comunicati in aceasta situatie, noi dispunem de posibilitatea de a beneficia de salarii compensatorii sau somaj ?
Ce apare in CIM care ma duce cu gandul ca totusi s-ar putea aplica aceasta solutie de salarii compensatorii este :
La Drepturi si Obligatii generale ale salariatului ( printre alte drepturi ) apare :
Litera G: Alte drepturi prevazute de lege sau de contractele colective de munca aplicabile.
Obligatii angajator : ( printre altele )
Litera A: Sa acorde salariatului toate drepturile ce decurg din contractele individuale de munca, din contractul colectiv de munca aplicabil si din lege.
Daca nu aveti prevazut in c.i.m. sau nu exista c.c.m. aplicabil , atunci nu vad cum sa va acorde salarii compensatorii ... decat poate printr-o negociere cu acesta.
Concedierea
ContSters239798
buna ziua!! m-ar interesa si pe mine sa stiu ce drepturi am in cazul concedierii...sau cat de usor ii este angajatorului sa ma concedieze?? simt ca sunt in ... (vezi toată discuția)