avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Proces verbal lipsa bunuri de executat
Discuție deschisă în Executare silită

Proces verbal lipsa bunuri de executat

Buna ziua,

Daca executorul preda titlul executoriu si PV-ul conform caruia debitorul nu are bunuri de executate creditorului, este obligat si sa ridice popririle de pe contul debitorului?

In cazul ca nu o face si el executa niste sume rulate pe conturile poprite fara sa mai aibe contract cu creditorul, ce se intampla?
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2013
ClaudiaN, utilizator
Cel mai recent răspuns: ClaudiaN , utilizator 10:46, 11 Februarie 2013
Daca se face proces verbal de inchidere si se restituie titlul, popririle se ridica, intrucat executarea inceteaza.
Eu vorbeam de procesul verbal prin care se da inapoi creditorului titlul executoriu pe motiv ca debitorul nu are bunuri in proprietate si nu poate fi executat, creditorul fiind indreptatit sa ceara o noua executare inauntrul termenului de prescriere.
In acest caz, executorul este sau nu obligat sa ridice poprirea de pe contul debitorului? Daca nu o face si debitorului i se retin anumite sume, ce se intampla cu ele avand in vedere situatia data?
Actele de executare respective sunt anulabile. Asa cum corect a mentionat dna executor, executarea silita inceteaza odata cu intocmirea procesului-verbal de insolvabilitate.
ok, si daca executorul "uita" sa trimita adresa de ridicare a popririi, ce se intampla? Raspunde el in vreun fel de aceasta situatie?
:))))))))))))))))))

Depinde de cat de diligent este debitorul. IN orice caz, debitorul are sanse maxima sa obtina banii inapoi, ca urmare a unei contestatii la executare. Doar ca, evident, creditorul va reincepe executarea si va cere constatarea interventiei compensatiei legale si debitorul nu va primi nimic inapoi.

Alte discuții în legătură

Prescriptie creanta - titlu executoriu ! DAMIS DAMIS Dragii mei ! Va rog sa ma luminati si pe mine cu privire la o creanta reprezentand lichiditati si care a fost consfiintita prin act notarial (intre doua ... (vezi toată discuția)
Infiintarea popririi Alina Alina Alina Alina Buna ziua As vrea sa va prezint urmatoarea speta si daca se poate sa-mi dati unsfat Avem un debitor impotriva caruia am obtinut un titlul executoriu si l-am ... (vezi toată discuția)
Desfiintarii popririi - efecte uzoni istvan uzoni istvan [u]Instatnta a dispus:[/u] 1. desfiintarea popririi dintr-un dosar de exec. silita; 2. restabilirea situatiei anterioare si 3.restituirea catre debitor a ... (vezi toată discuția)