Daca executorul preda titlul executoriu si PV-ul conform caruia debitorul nu are bunuri de executate creditorului, este obligat si sa ridice popririle de pe contul debitorului?
In cazul ca nu o face si el executa niste sume rulate pe conturile poprite fara sa mai aibe contract cu creditorul, ce se intampla?
Eu vorbeam de procesul verbal prin care se da inapoi creditorului titlul executoriu pe motiv ca debitorul nu are bunuri in proprietate si nu poate fi executat, creditorul fiind indreptatit sa ceara o noua executare inauntrul termenului de prescriere.
In acest caz, executorul este sau nu obligat sa ridice poprirea de pe contul debitorului? Daca nu o face si debitorului i se retin anumite sume, ce se intampla cu ele avand in vedere situatia data?
Actele de executare respective sunt anulabile. Asa cum corect a mentionat dna executor, executarea silita inceteaza odata cu intocmirea procesului-verbal de insolvabilitate.
Depinde de cat de diligent este debitorul. IN orice caz, debitorul are sanse maxima sa obtina banii inapoi, ca urmare a unei contestatii la executare. Doar ca, evident, creditorul va reincepe executarea si va cere constatarea interventiei compensatiei legale si debitorul nu va primi nimic inapoi.