Am citit in regulament la indemnul unui moderator (caruia ii multumesc pe aceasta cale) urmatoarele:
In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde.
Deci consultantii si oamenii care pun intrebarile nu incheie contracte in forum unde se scriu mesajele pe care le citeste toata lumea.
Cererile de consultanta se fac gratuit, dar consultantii carora le trimiteti cererile nu sunt obligati sa va raspunda gratuit. Altfel spus, chiar daca cererile de consultanta se trimit gratuit, pentru a primi un raspuns complet, corect si de actualitate, consultantul ar putea avea nevoie de o intelegere mai aprofundata a cazului dumenavoastra. De aceea, este posibil ca unii consultanti sa conditioneze raspunsul de stabilirea unei intalniri in urma careia sa se stabileasca o relatie de tipul profesionist-client, unde profesionistul lucreaza in schimbul unui onorariu.
Nu toate intrebarile sunt simple si consultantii raspund atat cat stiu, vor sau pot s-o faca fara bani, deci daca am nevoie de un ajutor concret trebuie sa platesc.
Asta am inteles eu din cele doua paragrafe si daca gresesc sa-mi spuneti.
As vrea sa intreb daca un consultant care isi ofera serviciile gratuit pentru pentru infiintarea unei fundatii incalca regulamentul spunandu-i omului sa ii ia datele de contact din profil si sa il caute. Intrebarea mea nu este pusa ca sa deranjeze pe nimeni si nu are scop ascuns, este o curiozitate personala la care sper ca cineva o sa-mi raspunda.
Din pacate, tehnica amintita de dumneavoastra poate fi foarte usor folosita de unii consultanti in mod abuziv. Asa incat, din pacate, lucrul acesta nu e posibil.
Ramane insa intotdeauna posibilitatea trimiterii unui mesaj privat catre omul in cauza.
Va multumesc pentru explicatie, aveti dreptate si nu m-am gandit la acest aspect.
O parere: activitatile gratuite oferite in public nu numai ca devin o mandrie atat pentru persoana care le ofera cat si implicit pentru forumul care face acest lucru posibil dar in acelasi timp devin o responsabilitate asumata public. In privat, oricine poate spune orice la adapostul anonimatului.
Multumesc pentru timpul dvs, imi dau seama cat de ocupat sunteti.
V-ati plictisit!
dogarudobra
De ceva timp pun si eu intrebari, cam des ce-i drept , dar daca vreau sa stiu.......
sunteti suparati din anumite motive, sau poate din lipsa de timp, fiind ... (vezi toată discuția)