Buna ziua,
Problema mea este urmatoarea: eu (a se citi institutie de stat) am primit o SOMATIE de la un executor judecatoresc,prin care mi se cere sa achit o suma de bani dintr-o hotarare judecatoreasca (pierduta de noi in instanta),catre o anumita persoana.
Dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii insa,persoana in cauza a depus la noi si a semnat o declaratie prin care se obliga sa renunte la acea suma din hotararea judecatoreasca.
La cateva luni insa,persoana se razgandeste si hotaraste ca totusi isi vrea banii si se duce la executorul judecatoresc cu hotararea investita.
Intrebarea mea este:unde pot depune o contestatie la executare(prin care sa arat ca omul a renuntat la a mai solicita suma din hotarare):la instanta sau la executor?
de-ale institutiilor publice:D....ma intreb de ce o fi renunta respectivul la drepturile sale dupa ce s-a mai si judecat?
scrieti si la exeutor , dar contestatia se depune la judectoria care a incuviinat executarea...asta nu inseman ca excutorul nu va poate executa pana la solutionarea contestatiei....