avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită unde depune o contestatie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

unde depune o contestatie la executare

Buna ziua,
Problema mea este urmatoarea: eu (a se citi institutie de stat) am primit o SOMATIE de la un executor judecatoresc,prin care mi se cere sa achit o suma de bani dintr-o hotarare judecatoreasca (pierduta de noi in instanta),catre o anumita persoana.
Dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii insa,persoana in cauza a depus la noi si a semnat o declaratie prin care se obliga sa renunte la acea suma din hotararea judecatoreasca.
La cateva luni insa,persoana se razgandeste si hotaraste ca totusi isi vrea banii si se duce la executorul judecatoresc cu hotararea investita.
Intrebarea mea este:unde pot depune o contestatie la executare(prin care sa arat ca omul a renuntat la a mai solicita suma din hotarare):la instanta sau la executor?
Contestatia la executare o depuneti la instanta care a si incuviintat inceperea executarii silite.
de-ale institutiilor publice:D....ma intreb de ce o fi renunta respectivul la drepturile sale dupa ce s-a mai si judecat?

scrieti si la exeutor , dar contestatia se depune la judectoria care a incuviinat executarea...asta nu inseman ca excutorul nu va poate executa pana la solutionarea contestatiei....
Nu inteleg ce vreti sa insinuati prin "de-ale institutiilor publice......".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxarea cererii pentru încuviinţare oanaportar oanaportar Bună dimineaţa ! - pentru a fi pusă în executare o hotărâre judecătorească de către un executor judecătoresc, trebuie să se ceară la ... (vezi toată discuția)
Incuviintarea executarii data de o instanta care nu este competenta Cabinet expert mediu Cabinet expert mediu Buna ziua, Care este calea de atac impotriva unei incuviintari de executare silita data de o instanta care nu are competenta sa o faca. Debitorul nu are ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare ContSters69460 ContSters69460 Buna ziua, Am primit o somatie de plata de la un executor judecatoresc, in urma unui Bilet la ordin investit cu formula executorie. Am facut contestatie la ... (vezi toată discuția)