buna ziua, sunt divortata si am 2 copii in intretinere. Acum doi ani cand am divortat am depus copie dupa sentinta de divort si cerere pt deducere minori insa anul acesta, am avut surpriza ca angajatorul mi i-a scos pe copii de la deducere pt luna ianuarie motivand ca nu am depus cerere. Avand in vedere ca sunt unicul lor reprezentant legal, conform acelei sentinte pe care le-am depus-o si nu am mai anuntat nicio modificare au dreptul legal sa imi scoata copiii de la deducere? mentionez ca lucrez la o institutie de stat, pe perioada nedeterminata. multumesc!
In opinia mea nu au dreptul atat timp cat nu a intervenit nici un fel de modificare care sa afecteze dreptul de deducere. Imi intemeiez opinia pe dispozitiile pct. 103 din normele de aplicare ale art. 59 Cod fiscal care prevede ca: "Dacă la un contribuabil intervine o schimbare care are influenţă asupra nivelului reprezentând deducerea personală acordată şi această schimbare duce la diminuarea deducerii personale, contribuabilul este obligat să înştiinţeze plătitorul de venituri din salarii în termen de 15 zile calendaristice de la data la care s-a produs evenimentul care a generat modificarea, astfel încât angajatorul/plătitorul să reconsidere nivelul deducerii începând cu luna următoare celei în care s-a produs evenimentul".