avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Chiar nu se poate face nimic?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Chiar nu se poate face nimic?

Cu rugamintea de a-mi ierta insistenta, motivata de nevoie, va rog din nou sa ma ajutati, macar cu un sfat in ce priveste un avocat competent din zona Alba Iulia.
Problema e expusa aici

www.avocatnet.ro/content/for...

O rezum din nou:Mama cu 6 fete (4 minore), vaduva, este incontinuu amenintata, stresata, agresata verbal, injurata, etc de fiul ei de 21 de ani (care bea, se drogheaza, etc). Inclusiv intra in bloc si ii ia curentul.
Mama ii plateste chirie, sa stea in alta parte (a facut prostia sa faca succesiune dupa moartea tatalui, si acum el are 3/80 din apartament). Totusi intra cu forta in casa, bate CU ORELE in usa, injura, etc. Toata familia e terorizata. Eu sunt cu serviciul in alt judet, si lucrez in MAI, risc sa imi pierd serviciul daca intervin.
Cand vin politistii, dupa apel la 112 si uneori o ora de asteptare, cica nu au ce sa ii faca, pt ca acolo ii e adresa. O data a fost internat la neuro psihiatrie, dar acum nu mai vin politistii cu salvarea. Ba unul i-a mai zis mamei ca "ce sa ii faca, e al dvs asa cum l-ati crescut". Mentionez ca mama e profesoara, toti din famile avem/facem studii superioare, si nu am avut niciodata probleme legale.
Mama vrea sa ii dea partea din apt, dar nu stiu ce va rezolva asta. Tot acolo va avea adresa pe buletin. Am fost la parchet, judecatorie, etc., degeaba. Am vb si cu un avocat care nu avea solutii.
Scuzati-mi mesajul prea lung si insistenta. Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Sa ceara in instanta iesirea din indiviziune si evacuarea fiului. Sa ceara ca ap sa-i fie atribuit, sa-i platesca X suma de bani reprezentand c/ val cotei lui.
Mai poate cere si ca ap sa fie vandut si banii impartiti dupa cum are fiecare cota. Cred ca e mai buna varianta asta, ca mama sa se mute.

Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
solutia este simpla : ordin de protectie. se emite un ordin prin care se scoate fiul din casa. mergeti la alt avocat, mai bun !
Toate astea dureaza foarte mult. Daca se va hotari intr-o privinta, in ce conditii se poate impune un ordin de restrictie sau ceva asemenator pana la finalizarea acestor lucruri. Adica vanzare, partajare, cumparare, etc etc...
Multumesc!
Se poate instutui un ordin de protectie.
Mama a facut plangere la judecatorie si nu s-a inceput urmarirea penala ca nu sunt suficiente probe...
Ce trebuie facut pt a se institui ordin de protectie?

Alte discuții în legătură

Plangere la politie ne rezolvata bmyra63 bmyra63 I ziu cu .........ma aflam la bar la un moment det au aparut 2 persoane care am avut eu conflicte mai de mult au anceput sa am ameninte ca ma baga la ... (vezi toată discuția)
Ma bate concubinul danutzalov3 danutzalov3 sunt in concubinaj de 2 ani si putin ... avem impreuna o fetita de 1 an ... dar de cand am ramas gravida a inceput sa ma bata..ma scuipa...ma injura...ma ... (vezi toată discuția)
Violenta impotriva membrilor familiei the_peregrine_falcon the_peregrine_falcon Buna ziua...am o problema destul de urgenta...Am un frate care imi trorizeaza familia-mama vaduva si fetite minore,iar eu locuind in alt oras ma simt foarte ... (vezi toată discuția)