avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Procura si semnaturile false in acte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Procura si semnaturile false in acte

buna seara,
acum 5 ani i-am dat unei persoane o procura facuta la notar prin care o imputerniceam sa depuna la fiante contracte cand eu nu eram in localitate.
Astazi aflu cu stupoare ca pe baza acelei procure de acum 5 ani, respectiva persoana semneaza si cere date dupa documente care ma privesc pe mine personal cum ar fi : adeverinte informative de venit ba mai mult am vazut ca nu stiu in ce baza imi plateste impozsitele pe venit surazand ca mi-a usurat munca.
Ba mai mult cand lui i-am inchiriat un imobil chiar lui, a semnat contractul falsificand semnatura mea.

Procura aceea mai este valabila inca, sau cum se foloseste de ea???
Nu am facut nici un demers pana nu stiu exact ce se intampla .
Va rog dati-mi un sfat.
Cel mai recent răspuns: barrow , utilizator 18:04, 7 Februarie 2013
Procura este valabila atata vreme cat nu este revocata.
Buna ziua,

Depinde ce scrie in procura vis-a-vis de scopul sau exact si durata acordarii mandatului. Din ce ziceti dvs. procura avea un scop special, acela de a depune documente la administratia financiara. Ar trebui sa nu o poata folosi in alt scop.

Pe de alta parte daca textul este ambiguu, poate fi folosita si in alte scopuri. Ar fi bine sa cititi textul cu atentie sau sa mergeti la un avocat sa v-o interpreteze.

De asemenea, daca nu este mentionat in textul procurii pana la ce data e valabila atunci, asa cum se zice si mai sus, procura este valabila pana la revocarea sa.

Succes!
Cum anume fac revocarea procurii?
La orice alt notar sau e musai la cel care mi-a facut-o?
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2013
barrow, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura valabilitate utiliyator utiliyator aM FACUT UNEI persoane o procura generala de conservare si administrare a patrimoniului pe data de 24 februarie 2004 in cuprinsul careia scrie ca ea inceteaza ... (vezi toată discuția)
N-am gasit notar care sa accepte revocarea unei procuri fara nr .autentificare mariapopescu mariapopescu Niciun notar n-a acceptat ca tatal meu sa dea declaratie de revocare a procurii data nepoatei lui pentru terenul in indiviziune ,deoarece nu are nr de ... (vezi toată discuția)
Procura simomagda simomagda Cat timp este valabila o procura in situatia in care nu este specificat nici un termen ?Cum se poate anula aceasta procura ? (vezi toată discuția)