avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura eliberata in strainatate (SUA) pentru acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura eliberata in strainatate (SUA) pentru acordul tatalui pentru mama de a se ocupa de copil minor si a putea calatori si imigra in SUA, Europa sau Canada

Buna seara!

Sunt mama unei fetite, de 1 an si 4 luni.

In luna ianuarie, in urma unui acord cu tatal fetitei, care este inca sotul meu, mi-a dat o procura prin notar si apostilata de Secretary of the State Illinois prin care isi da acordul de bunavoie si nesilit de nimeni sa am toata puterea de decizie cu privire la tratamentul copilului, educatia lui, ingrijirea lui si dreptul de a calatori cu ea in SUA, Canada sau Europa si de a incepe procedurile de emigrare in aceste state sau in orice stat din Europa. Procura este semnata de el, apostilata si este data pe o durata nedeterminata de timp sau limitata in vreun fel.

Noi ne-am despratit in fapt, insa nu suntem divortati.

Pot calatori cu fetita la tratament sau in alte scopuri cu aceasta procura?

La divort, pentru incredintarea copilului, aceasta procura data de sotul meu are valoare? Ma ajuta sa obtin custodia permanenta? Eu nu vreau sa ii interzic sa o viziteze sau sa se ocupe de ea, insa tratamentul bolii ei este de durata si iau in calcul plecarea mea din tara pe o perioada mare de timp sau definitiv.

Eu nu imi permit sa intentez divort. Nu am nici bani, nici nervii necesari acum.

Pot pleca din tara cu copilul daca nu am divortat si sa fie totul in regula, cu aceasta procura?

Am nevoie de sfaturi si ajutor!

Mentionez ca fiica mea are handicap de grad 1, sever si o boala genetica rara congenitala.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 10:49, 14 Martie 2015
In principiu, daca tatal nu revoca procura, puteti calatorii cu minora conform continutului ei.
Cum poate revoca procura?
Mai exact, ce presupune acest lucru si ce inseamna? Ma gandesc ca atunci cand dai o declaratie, o procura pentru un anumit motiv, scop si este atestata de notar si apostilata in cazul nostru, acea procura este valabila. Altfel, ma gandesc ca toata lumea care da declaratii notariale le poate revoca a doua zi... Nu mai vad sensul lor...
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2015
gi-jane2, moderator
Da, declarațiile pot fi revocate...!
De exemplu poate interveni ceva si omul se razgandeste, poate afla ca vreti sa plecati cu minora ca sa nu il mai lasati sa o vada deloc, etc., este un exemplu posibil. Orice procura poate fi revocata (nu-i neaparat sa fie si cazul d-voastra), ele se inregistreaza la un centru comun si tot acolo, cand d-voastra folositi actul respectiv, se verifica daca nu-i revocat (cel putin cu procurile de vanzare a bunurilor sau de administrare bunuri, asa se intampla)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si procura pasaport copil minor! soniamarcel soniamarcel Buna seara, Am depus actele pt divort din vina exclusiva a sotului meu, mentionez ca el nu stie pentru ca credea ca glumesc nu am putut sa ma inteleg cu el ... (vezi toată discuția)
Emigrare impreuna cu fetita mea de 16 ani malina_alina33 malina_alina33 Buna ziua, As dori sa va intreb daca in momentul in care depunem dosarul pentru emigrare trebuie si un act din partea fostului meu sot precum ca este de acord ... (vezi toată discuția)
Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)