Am depus actele pt divort din vina exclusiva a sotului meu, mentionez ca el nu stie pentru ca credea ca glumesc nu am putut sa ma inteleg cu el sa divortam desi e plecat la amanta lui de 2 luni de zile, inca nu a primit citatia.
Ne-am intalnit sa vada copilul si l-am rugat sa mergem sa ii facem pasaport la copil sa pot sa plec si eu cu el in Bulgaria cateva zile.
In schimb am mers la notar si am facut o procura sa pot eu sa fac pasaport fara sa fie prezent si o imputernicire pe un an de zile ca pot merge cu minorul in Bulgaria.
Este o problema ca am depus actele de divort, dar i-am cerut procura sa pot scoate copilul din tara sa mearga cu mine in concediu.
Multumesc.
Ce problema sa fie? Ce l-ati obligat in vreun fel? Procura este o declaratie pe proprie raspundere data in fata notarului de buna voie si nesilit de nimeni. Exact ca la casatorie. Nu aveti nicio problema. Pana una alta dvs. faceti-va treaba in sensul sa plecati cu copilul, restul -divortul, incredintarea copilului-le rezolvati asa cum vin.
E posibil totusi sa aveti probleme cu acordul acela al tatalui dat asa, general, pe un an de zile. Nu mi se pare ok sa iesiti din tara asa. Legea zice ca e necesara "o declaratie a celuilalt parinte, din care sa rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei respective in statul sau in statele de destinatie, precum si cu privire la perioada acesteia". Cu alte cuvinte, ar trebui ca parintele sa-si dea acordul pentru o calatorie anume, nu generic, pentru orice calatorie ar face minorul cu dv.
Cat despre divort, ar trebui sa discutati cu un avocat, este foarte dificil sa dovediti culpa exclusiva. Foarte greu.