avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pedeapsa cu suspendarea executarii sub supraveghere cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pedeapsa cu suspendarea executarii sub supraveghere cu obligatia de a nu conduce timp de 6 ani

nu inteleg si nu am gasit art. in care sa-l incadreze pe inculpat , ca nu mai are voie timp de 6 ani sa conduca . asta asa de cultura generala ca normal daca ai luat cu suspendare conditionata sau sub supraveghere dupa 1 an dela definitivare poti da pt redobandirea permisului de conducere
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
ART. 86^3 c.p.

Măsurile de supraveghere şi obligaţiile condamnatului
Pe durata termenului de încercare, condamnatul trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:
#M32
a) să se prezinte, la datele fixate, la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de protecţie a victimelor şi reintegrare socială a infractorilor;
#B
b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea;
c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă;
d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.
#M32
Datele prevăzute în alin. 1 lit. b), c) şi d) se comunică judecătorului sau serviciului stabilit în alin. 1 lit. a).
#B
Instanţa poate să impună condamnatului respectarea uneia sau a mai multora din următoarele obligaţii:
a) să desfăşoare o activitate sau să urmeze un curs de învăţământ ori de calificare;
b) să nu schimbe domiciliul sau reşedinţa avută ori să nu depăşească limita teritorială stabilită, decât în condiţiile fixate de instanţă;
c) să nu frecventeze anumite locuri stabilite;
d) să nu intre în legătură cu anumite persoane;
e) să nu conducă nici un vehicul sau anumite vehicule;
f) să se supună măsurilor de control, tratament sau îngrijire, în special în scopul dezintoxicării.
#M32
Supravegherea executării obligaţiilor stabilite de instanţă conform alin. 3 lit. a) - f) se face de judecătorul sau serviciul prevăzut în alin. 1 lit. a). În caz de neîndeplinire a obligaţiilor, judecătorul sau serviciul desemnat cu supravegherea condamnatului sesizează instanţa pentru luarea măsurii prevăzute în art. 86^4 alin. 2.
#B

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a nu conduce autovehicule petrycautatu petrycautatu buna,ma numesc petru si am o mare nelamurire:am primit 1 an cu suspendare si 5 de incercare pentru vatamare corporala din culpa iar permisul mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri dedu3rd dedu3rd Buna ziua, In urma cu 3 luni am fost condamnat la 1 an si 6 luni de inchisoare cu suspendarea pedepsei si 3 ani si 6 luni termen de incercare , dupa 3 luni ... (vezi toată discuția)
Supraveghere picika picika buna ieri am avut un proces,procurorul a cerut suspendarea executarii sub supraveghere,noi am cerut suspendarea conditionata daca procurorul a cerut ... (vezi toată discuția)