nu inteleg si nu am gasit art. in care sa-l incadreze pe inculpat , ca nu mai are voie timp de 6 ani sa conduca . asta asa de cultura generala ca normal daca ai luat cu suspendare conditionata sau sub supraveghere dupa 1 an dela definitivare poti da pt redobandirea permisului de conducere
Măsurile de supraveghere şi obligaţiile condamnatului
Pe durata termenului de încercare, condamnatul trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:
#M32
a) să se prezinte, la datele fixate, la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de protecţie a victimelor şi reintegrare socială a infractorilor;
#B
b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea;
c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă;
d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.
#M32
Datele prevăzute în alin. 1 lit. b), c) şi d) se comunică judecătorului sau serviciului stabilit în alin. 1 lit. a).
#B Instanţa poate să impună condamnatului respectarea uneia sau a mai multora din următoarele obligaţii:
a) să desfăşoare o activitate sau să urmeze un curs de învăţământ ori de calificare;
b) să nu schimbe domiciliul sau reşedinţa avută ori să nu depăşească limita teritorială stabilită, decât în condiţiile fixate de instanţă;
c) să nu frecventeze anumite locuri stabilite;
d) să nu intre în legătură cu anumite persoane; e) să nu conducă nici un vehicul sau anumite vehicule;
f) să se supună măsurilor de control, tratament sau îngrijire, în special în scopul dezintoxicării.
#M32
Supravegherea executării obligaţiilor stabilite de instanţă conform alin. 3 lit. a) - f) se face de judecătorul sau serviciul prevăzut în alin. 1 lit. a). În caz de neîndeplinire a obligaţiilor, judecătorul sau serviciul desemnat cu supravegherea condamnatului sesizează instanţa pentru luarea măsurii prevăzute în art. 86^4 alin. 2.
#B
Trafic de droguri
dedu3rd
Buna ziua,
In urma cu 3 luni am fost condamnat la 1 an si 6 luni de inchisoare cu suspendarea pedepsei si 3 ani si 6 luni termen de incercare , dupa 3 luni ... (vezi toată discuția)
Supraveghere
picika
buna
ieri am avut un proces,procurorul a cerut suspendarea executarii sub supraveghere,noi am cerut suspendarea conditionata
daca procurorul a cerut ... (vezi toată discuția)