avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Obligatia de a nu conduce autovehicule
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Obligatia de a nu conduce autovehicule

buna,ma numesc petru si am o mare nelamurire:am primit 1 an cu suspendare si 5 de incercare pentru vatamare corporala din culpa iar permisul mi-a fost anulat,ca si cum nu era de ajuns am primit si obligatia de a nu conduce autovehicule iar adevarul este ca nici macar nu eram vinovat!ca am primit suspendare nu ma deranjeaza,puteau sa imi dea 10 ani caci asta-i singura problema care am avut-o cu legea..nu inteleg de ce obligatia asta????singurul lucru care stiam sa fac era sa conduc,din asta traiam,acum am ramas cu doi parinti batrani si bolnavi si cu sotia insarcinata de intretinut,pe langa asta nu ma mai angajeaza nimeni ca am cazier...intrebarea mea este:cum sa fac sa iau permisul inapoi?se mai poate?daca da,CAND??va rog frumos daca se poate sa ma ajute si pe mine cineva.Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: petrycautatu , utilizator 04:52, 2 Februarie 2014
puteti sustine examenul ptr obtinerea unui nou permis de conducere dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti. nu se poate face nimic mai devreme de un an.

www.avocatnet.ro/content/art...
@cyan:
utilizatorul are alta problema mai grava pe care nu ati sesizat-o, in hotararea de condamnare este trecuta si obligatia de a nu conduce vehicule pe perioada termenului de incercare,prin urmare are mult mai mult de asteptat.
ART. 86^3
Măsurile de supraveghere şi obligaţiile condamnatului
Pe durata termenului de încercare, condamnatul trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:
#M32

a) să se prezinte, la datele fixate, la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de protecţie a victimelor şi reintegrare socială a infractorilor;
#B
b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea;
c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă;
d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.
#M32
Datele prevăzute în alin. 1 lit. b), c) şi d) se comunică judecătorului sau serviciului stabilit în alin. 1 lit. a).
#B
Instanţa poate să impună condamnatului respectarea uneia sau a mai multora din următoarele obligaţii:
a) să desfăşoare o activitate sau să urmeze un curs de învăţământ ori de calificare;
b) să nu schimbe domiciliul sau reşedinţa avută ori să nu depăşească limita teritorială stabilită, decât în condiţiile fixate de instanţă;
c) să nu frecventeze anumite locuri stabilite;
d) să nu intre în legătură cu anumite persoane;
e) să nu conducă nici un vehicul sau anumite vehicule;
f) să se supună măsurilor de control, tratament sau îngrijire, în special în scopul dezintoxicării.
#M32
Supravegherea executării obligaţiilor stabilite de instanţă conform alin. 3 lit. a) - f) se face de judecătorul sau serviciul prevăzut în alin. 1 lit. a). În caz de neîndeplinire a obligaţiilor, judecătorul sau serviciul desemnat cu supravegherea condamnatului sesizează instanţa pentru luarea măsurii prevăzute în art. 86^4 alin. 2.
#B

de asta imi era frica....nu pot face nimic sa pot da un examen mai repede?va multumesc!!
buna ziua,dupa o grea perioada revin cerand iarasi ajutor :(
am inteles caci a intrat in vigoare noul cod penal,ma poate cineva ajuta sa-mi spuna daca cumva am vreo sansa sa mi se revoce pedeapsa complementara?
Va rog daca poate cineva sa ma ajute caci nu stiu cum sa fac in caz ca am vreo scapare..
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa cu suspendarea executarii sub supraveghere cu obligatia de a nu conduce timp de 6 ani nikolos nikolos nu inteleg si nu am gasit art. in care sa-l incadreze pe inculpat , ca nu mai are voie timp de 6 ani sa conduca . asta asa de cultura generala ca normal daca ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri dedu3rd dedu3rd Buna ziua, In urma cu 3 luni am fost condamnat la 1 an si 6 luni de inchisoare cu suspendarea pedepsei si 3 ani si 6 luni termen de incercare , dupa 3 luni ... (vezi toată discuția)
Cînd pot sã redobândesc permisul auto? Profesorderomana Profesorderomana Bună ziua ! Am şi eu mai multe neclarităţi în legătură cu o sentinţă pe care tocmai am primit-o ! Menţionez că, în iulie 2008 am avut un ... (vezi toată discuția)