avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mentinerea in activitate dupa implinirea varstei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mentinerea in activitate dupa implinirea varstei standard de pensionare pentru salariatul civil

X-( probleme!!!
Am nevoie de o indrumare, o trimitere la cadrul legal adecvat care stabileste modalitatea sau orice in legatura cu mentinerea in activitate dupa implinirea varstei standard de pensionare pentru salariatul civil. Oricat am cautat in codul muncii nu am gasit nici o specificare cu privire la asa ceva. Speta este simpla si suna cam asa: un salariat doreste ca sa fie mentinut in activitate si dupa data la care in mod normal ar trebui sa iasa la pensie. Care ar fi solutia ? :(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 11 Februarie 2013
Incheierea unui nou c.i.m. ...
sa inchei un nou c.i.m. dupa implinirea varstei standard de pensionare _?
Potrivit Codului Muncii, individual de munca existent inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.

In acest sens, c.i.m. inceteaza si se poate incheia altul nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare de drept a cim Chloej Chloej La varsta implinirii de 63 a unei angajate, angajatorul e obligat sa ii inceteze de drept cim-ul, daca aceasta nu aduce decizie de pensionare? multumesc (vezi toată discuția)
La împlinirea vârstei standard de pensionare salariatului i ... Lazear Lazear La împlinirea vârstei standard de pensionare salariatului i se încetează contractul individual de munca sau in momentul în care acesta primește decizia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog foarte mult sa imi spuneti si mie daca am primit ... necula_calita necula_calita Buna ziua. Va rog foarte mult sa imi spuneti si mie daca am primit decizia de pensionare la limita de varsta , am un termen in care sa anunt angajatorul de ... (vezi toată discuția)