avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Problema RCA emis in rate
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Problema RCA emis in rate

Buna seara,

Astazi am primit un telefon de la un angajat al firmei de brokeraj unde activez ca agent. Acesta mi-a spus ca figurez in sistem cu o polita rca emisa in rate cu o luna in urma si ma roaga sa merg de urgenta la banca sa achit integral contravaloarea ratelor ramase deoarece a primit o sesizare de la asigurator in care se spunea ca in cazul unui accident asiguratul nu va fi despagubit deoarece polita nu a fost platita integral. L-am intrebat de ce trebuie sa platesc eu diferenta de 900 de lei si mi-a spus ca ar fi trebuit sa stiu ca este data o lege de CSA care spune ca emiterea politelor rca in rate se face doar de catre persoane juridice care au autorizatie de la societatea de asigurari. I-am spus ca nu stiu nimic depsre aceasta lege si nici nu am fost informat cu privire la asta in cadrul cursului de pregatire continua mai mult decat atat platforma de emitere a politelor nu mi-a impus nicio restrictie asa cum o face in cazul altor tipuri de polite. Mi-a raspuns din nou ca ar fi trebuit sa stiu si sa fac plata cat mai repede deoarece in cazul unui accident eu voi suporta daunele.
Intrebarea mea este daca exista aceasta lege si care este aceasta pentru ca eu nu am gasit-o nicaieri?
Cum pot fi tras la raspundere in cazul unui accident?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 00:38, 8 Februarie 2013
Plata in rate sau integral a primei politei RCA, nu este reglementata prin lege/norme si este la latitudinea fiecarui asigurator, cu obligatia de a instiinta CSA asupra tarifelor aplicate.In acelasi timp, asiguratorul trebuie sa emita norme interne, pentru fiecare tip de asigurare, indicand modalitatea de plata in rate , prin atributii la diferite niveluri (agent,inspector,sef unitate,etc.).verificati normele pe care le-ati semnat de luare la cunostinta.In privinta platii daunelor, asiguratorul este obligat sa despagubeasca, indiferent daca a incasat sau nu plata iar polita nu a fost reziliata, cu instiintarea scrisa a asiguratului.
Exista insa raspunderea intermediarului fata de asigurator, in limita prejudiciilor aduse.
Va multumesc pentru raspunsul dvs. precizez ca nu am semnat niciodata nicun fel de norme interne, singurul act pe care l-am semnat este contractul de mandat. Singura metoda prin care firma ne informeaza despre atributiile pe care le avem este transmitere mesajelor scrise prin intermediul platformei online, dar referitor la emiterea RCA-urilor in rate la anumite societati nu au fost transmise niciun fel de mesaje informative.
In aceasta situatie, dupa ce norma/instructiune ati emis polita cu plata primei in rate...???
Pentru a rezolva problema financiara, luati legatura cu clientul asigurat si obtineti restul de prima datorata.Cred ca ar fi o solutie optima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua rca-uri ContSters6135 ContSters6135 Buna seara! Am si eu urmatoarea speta. O persoana incheie cu o societate de asigurare o polita de asigurare obligatorie, cu plata in 4 rate. Intarzie la plata ... (vezi toată discuția)
Doua polite rca ContSters121815 ContSters121815 Un angajat al unei societati comerciale a incheiat un contract de asigurare RCA, pentru un autoturism proprietatea S.C., pe o perioada de 1 an, cu plata in 4 ... (vezi toată discuția)
Accident feroviar si polita rca Badia Badia Buna ziua.Sant nou aici pe forum si v-as ruga sa ma lamuriti si pe mine in problema pe care o am.In urma cu o luna la in timp ce traversam o trecere la nivel ... (vezi toată discuția)