avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... A doua indemnizatie....
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

A doua indemnizatie....

Buna seara....Am un baietel de 5 luni...Primesc indemnizatie ptr el,pana in august 2014...Sunt din nou insracinata...Intrebarea mea e....,daca mi se va da si a doua indemnizatie,incepand cu 30 august 2013,ptr urmatorii 2 ani,sau, daca e posibil ca,ptr cel de al doilea copil sa ramana sotul meu acasa ptr cresterea lui,beneficiind el de indemnizatia lui ptr urmatorii 2 ani.....
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:56, 8 Februarie 2013
se poate ambele variante pe care le-ati spus. Daca e sa stea sotul,trebuie sa stiti ca si el trebuie sa aiba venituri pe ultimele 12 luni inainte de a se naste copilul.
1. - Deoarece al doilea copil se va naste inainte de a se termina CCC1 veti intra direct in CCC2 dupa ce sew termina CCC1.
- Indemnizatia pentru CCC2 va fi aceeasi ca pentru CCC1.
- Pentru al doilea copil nu veti mai beneficia de indemnizatie pentru concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie).

2. - Pe perioada de cand se naste al doilea copil si pana se termina CCC1 veti primi, pe langa indemnizatia pentru CCC1, o suma de 600 lei lunar.
- Pentru aceasta mergeti la Primarie cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si solicitati acesti bani.

3. - Inainte de a se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii CIM pentru a intra in CCC2 (anexati si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).
- Cu o copie dupa decizia angajatirului de prelungire a suspendarii CIM mergeti la Primarie sa solicitati indem,nizatie pentru CCC2.

4. Dupa ce se termina CCC1 poate sa intre sotul in CCC2 daca indeplineste conditiile legale (aceleasi ca si pentru dvs.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere copil2 alina_lucia19 alina_lucia19 buna seara, sunt in crestere copil din decembrie 2011 pana in decembrie 2013, iar urmeaza sa nasc al doilea copil in august 2013. As vrea sa stiu daca dupa ce ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru al doilea copil veronica-t veronica-t Buna ziua ! Sunt in CCC pentru primul copil care va implini doi ani in octombrie , al doilea copil urmand a se naste spre sfarsitul lunii august. Cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Informatii privind concediul de crestere a copilului serbanc serbanc Buna ziua!Am un baietel care s-a nascut in decembrie 2011 si sunt in concediu de crestere 2 ani intre timp o sa nasc cel de al 2 lea copil in octombrie 2013 as ... (vezi toată discuția)