avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata contributie casa de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata contributie casa de sanatate

Buna seara!Ma confrnt cu o mare problema, daca ma poate ajuta cineva va rog cu un raspuns avizat.In anul 2010 tatal meu a suferit o interventie chirurgicala de hernie si i s-a cerut de la spital plata contributie la casa de sanatate respectiv pe 6 luni(el neavand loc de munca).Acum ne-a venit o hartie de la finante cum ca avem de plata o suma destul de mare pentru lunile in care nu s-a platit contributia.Tin sa mentionez ca asigurarea din 2010 a fost platita de o ruda, as vrea sa stiu daca aceasta si-a dat un acord pentru plata in continuare a contributiei lunare sau aceasta a fost obligatorie?Trebuie platita in continuare aceasta sigurare sau se poate incheia?Va multumesc, astep cu nerabdare un raspuns
Cel mai recent răspuns: Georgianapletea , utilizator 00:40, 8 Februarie 2013
In momentul in care ati facut acea plata cu 6 luni in urma ati incheiat cu CASA DE ASIGURARI DE SANATATE un contract de asigurare. Aceasta presupune plata unei contributii lunare iar persoana in cauza este asigurata.

Si cum nu ati reziliat acel contract, e normal ca sa vi se ceara acesti bani.
Am intrebat daca se poate rezilia acel contract dar mi s-a spus ca asigurarea de sanatate este obligatorie si ca orice cetateam cu domiciliul in Romania este obligat sa o plateasca.Ce ar trebui sa fac de acum?Se poate face o contestatie?
De ce nu vreti sa platiti acest C.A.S.S.? Suma nu e semnificativa iar tatal dvs. este asigurat. Oricum, prin rezilierea contractului nu va mai plati de acum incolo, adica tot este dator.

Cred ca se poate rezilia un astfel de contract. O sa ma documentez.
Momentan sunt lezata de "bunavointa" functionarilor care nu au stiut sa imi dea aceste detalii rezumandu-se doar la a-mi spune ca asigurarea este obligatorie, reactia mea de a rezilia acest contract vine si din cauza faptului ca nu am stiut de el pana acum, nu mi s-a trimis niciun document de instiintare, pana cand nu s-a adunat un debit destul de mare in acesti ani.Cred ca ar fi trebuit sa isi dea si el consimtamantul pentru acest contract.Nu a semnat nimic.Va multumesc petru raspunsuri, sper sa ma puteti lamuri in continuare in legatura cu aceasta situatie.O seara frumoasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii platite de titularul unei p.f.a. mihaidumitrescu mihaidumitrescu Daca realizez venituri din profesii liberale, dar sunt si angajat cu contract de munca pe o perioada nedetreminata la un SRL, unde am asigurare si firma ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor!!!!!!!!! simonetta_teo simonetta_teo mi-am facut un contract de asigurare la casa de pensii acum 2 ani pe o luna si apoi m-am angajat si nu am reziliat contractul .iar acum mi-a venit acasa de ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale costachem costachem Intre anii 2007-2008 am incheiat un contract de agent asigurari pentru care am platit impozitul aferent sumei castigate. Saptamana aceasta am intentionat sa-mi ... (vezi toată discuția)