avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contractul de asistenta juridica merge direct la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contractul de asistenta juridica merge direct la executare silita?

Dragi colegi avocati, sa intelegem din noul C.p.c ca de la 15 februarie mergem cu contractele de asistenta juridica neonorate de client direct la executor? Intrebarea e pur teoretica, va doresc tuturor sa nu aveti parte de o asemenea situatie.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:45, 13 Februarie 2013
Trebuie mai inainte investit.
Nu am investit niciunul pana in prezent dar probabil ca in viitor voi proceda si eu la fel...
Inca nu am ce investi...
Domnule Avocat Coleg,
Din lectura NCPC pe care o fac la aceasta ora tarzie, mie imi rezulta ca nu mai exista institutia investirii cu formula executorie... de aceea am lansat dezbaterea pe forum. :D.
Eu ma gandeam ca aveti ceva urgent.nPe viitor nici nu se stie daca intra in vigoare codul.nSi contractul de azi va fi pe legea veche probabil.nEu iau banii inainte si de aceea sper sa nu folosesc noul cod vreodata...

Dar daca toti iau banii la urma incep sa ma gandesc ca si ultimul de as fi imi va fi randul...

Daca ati indica sediul materiei ne putem uita mai multi.
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
În Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă nu mai există instituţia învestirii cu formulă executorie. O discuţie în acest sens:
www.avocatnet.ro/content/for...
In acest caz este clar ca se merge direct cu contractul la executor dupa cum intreba colega.
Pe calea contestatiei la executare se vor putea face remediile care s-ar impune.

Alte discuții în legătură

Toate actele autentice sunt titluri executorii? ContSters61634 ContSters61634 Spre deosebire de codul de procedura civila (conform art. 374), inca in vigoare potrivit caruia un act poate fi executat dacă este învestit cu formula ... (vezi toată discuția)
Procedura executare silita contract asistenta juridica toy_story toy_story Buna seara, Imi puteti spune va rog care cum se procedeaza daca se doreste recuperarea onorariului neachitat intr-un contract de asistenta juruduca? Ma ... (vezi toată discuția)
Hotãrâre (sentinþã) din prima instanþã devenitã definitivã se mai investeºte cu formulã executorie dupã ncpc? picsipoc picsipoc În anul 2011 am deschis un proces in pretenţii în contencios administrativ şi fiscal cu o instituţie publică, fiind mandatat de soţia mea să o ... (vezi toată discuția)