Dragi colegi avocati, sa intelegem din noul C.p.c ca de la 15 februarie mergem cu contractele de asistenta juridica neonorate de client direct la executor? Intrebarea e pur teoretica, va doresc tuturor sa nu aveti parte de o asemenea situatie.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Domnule Avocat Coleg,
Din lectura NCPC pe care o fac la aceasta ora tarzie, mie imi rezulta ca nu mai exista institutia investirii cu formula executorie... de aceea am lansat dezbaterea pe forum. :D.
Eu ma gandeam ca aveti ceva urgent.nPe viitor nici nu se stie daca intra in vigoare codul.nSi contractul de azi va fi pe legea veche probabil.nEu iau banii inainte si de aceea sper sa nu folosesc noul cod vreodata...
Dar daca toti iau banii la urma incep sa ma gandesc ca si ultimul de as fi imi va fi randul...
Daca ati indica sediul materiei ne putem uita mai multi.
În Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă nu mai există instituţia învestirii cu formulă executorie. O discuţie în acest sens: www.avocatnet.ro/content/for...
In acest caz este clar ca se merge direct cu contractul la executor dupa cum intreba colega.
Pe calea contestatiei la executare se vor putea face remediile care s-ar impune.