avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Servicii de intermediere pentru servicii de consultanta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Servicii de intermediere pentru servicii de consultanta

Buna ziua,
Am o societate ce furnizeaza servicii de consultanta financiara si operationala. Doresc sa angajez un colaborator care sa intermedieze contracte cu potentiali clienti. El doar va promova serviciile mele catre terti, dar nu va avea dresptul sa semneze contracte. Doresc sa ii platesc un comision fix din valoarea facturilor incasate de societatea mea de la clientii pe care i-a adus, facturi care pot veni pe o perioada mai lunga (in cazul in care voi semna cu tertii contracte cu plati periodice). Activitatea nu va fi normata si nu va avea obligativitatea unui anumit program de lucru.
Ce contract de colaborare ar trebui sa inchei cu acesta: conventie civila, contract de comision sau contract de intermediere. Ce taxe vor fi datorate statului (de catre firma si de colaborator) in urma platii unor sume facute pe baza acestui contract?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 19:29, 11 Februarie 2013
Contract de comision

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servicii de intermediere pentru servicii de consultanta jianu72 jianu72 Buna ziua, Am o societate ce furnizeaza servicii de consultanta financiara si operationala. Doresc sa angajez un colaborator care sa intermedieze contracte cu ... (vezi toată discuția)
Serviciu achitat - apoi reclamatie Intelepth Intelepth Servicii imobiliare, achitate cu chitanta si factura. Apoi beneficiarul face reclamatie ca nu am semnat un contract de intermediere (acordul a fost verbal si a ... (vezi toată discuția)
Contract de curtaj sau de mandat? kintaregala kintaregala ca initiator al unei pagini web doresc sa închei contracte pt promovare si vanzare de servicii de publicitate prin internet pe pagina proprie. cu acesti ... (vezi toată discuția)