avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Serviciu achitat - apoi reclamatie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Serviciu achitat - apoi reclamatie

Servicii imobiliare, achitate cu chitanta si factura. Apoi beneficiarul face reclamatie ca nu am semnat un contract de intermediere (acordul a fost verbal si a fost dus la indeplinire de ambele parti). OPC dispune restituirea comisionului. Legea zice ca " Agentia imobiliara nu poate solicita din partea consumatorului plata comisionului in oricare dintre urmatoarele situatii:
a) cand intre consumator si agentia imobiliara nu este incheiat un contract de intermediere"
Eu nu solicit nimic legea zice ca nu pot solicita, nu ca nu pot incasa....
CE POT SA FAC ??X-(
Cel mai recent răspuns: Intelepth , utilizator 13:31, 25 Noiembrie 2009
Dvs. sunteti reprezentantul agentiei imobiliare? Daca este asa , si ati incasat comisionul, ce ati scris pe chitanta/factura? plata reprezentand ce?
Pana la urma , daca ambele parti si-au realizat scopul, fie si in urma acordului verbal , mai mult, plata a fost efectuata de buna-voie de catre beneficiar , lucru ce demonstreaza recunoasterea serviciilor prestate de dvs. Desi aceste contracte se incheie in forma scrisa, de regula, acest lucru se face doar ad probationem, adica, pentru a exista dovada conventiei si nu stiu daca si pentru valabilitatea unei asemenea conventii. Dvs. ce stiti? Ati mai incheiat conventii verbale cu clientii? Daca da, a fost in regula? s-a mai plans cineva, ati fost sanctionat?
Da reprezint societatea..
Majoritatea contractelor din tara sunt duse la indeplinire fara a semna un contract cu proprietarii(costuri imense)..si agentiile incaseaza. Pe chit am scris contravaloare comis tranz imob .
O lege intrata in vigoare in 2009 zice ca " Agentia imobiliara nu poate solicita din partea consumatorului plata comisionului in oricare dintre urmatoarele situatii:
a) cand intre consumator si agentia imobiliara nu este incheiat un contract de intermediere"
Contractul s-a semnat la notar apoi am incasat..
Legea se refera ca nu pot cere (solicita) in cazul refuzului dar nu zice ca nu pot incasa daca asa avem intelegerea. Adik nu este ilegal sa incasez.
Mai mult...intelegere a fost facuta inaintea aparitiei legii de mai sus..
Gresesc eu??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare comision agentie utilizator86 utilizator86 Luni, 25.07 am semnat un contract de inchiriere prin intermediul unei agentii. Contractul prevede inchirierea apartamentului din septembrie. I-am cerut ... (vezi toată discuția)
Comision la antecontract Lmps2016 Lmps2016 Buna ziua, Am folosit serviciile unei agentii imobiliare. Am vazut apartamentul, am stabilit o intalnire la notar, am semnat un antecontract si am platit un ... (vezi toată discuția)