avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Microintreprindere impozit 3%
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Microintreprindere impozit 3%

Buna ziua,

As avea si eu situatia urmatoare:

Activitatea firmei este de agent de munca temporara.

Angajatul are contract de munca temporara si este pus la dispozitia unui utilizator .

Intre firma si utilizator exista un contract de punere la dispozitie de personal in baza caruia utilizatorul lunar vireaza firmei salariul si contributiile pt plata angajat si un commission pt acest serviciu.

Este correct daca se emit doua facturi astfel?:

- o factura pentru commisionul firmei care se inregistreaza pe venituri (704) si care se impoziteaza cu 3%

- si o a doua factura ce reprezinta suma necesara pentru plata salariu si contributii a angajatului temporar - care se inregistreaza pe creditori diversi (462) si nu pe venituri. (factura de decont salariu in numele utilizatorului) deci nu sunt supuse impozitarii de 3%

inregistrare contabila pt a doua factura :

411=462

5121=411

462=5121
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 15:46, 9 Februarie 2013
Mergand dupa principiul dumneavoastra, ar trebui ca si firmele de comert sa inregistreze pe venit doar adaosul comercial obtinut in urma vanzarii marfii. Dupa acest principiu, din suma incasata de la client, o parte este de fapt pentru plata furnizorului, si nu sunt bani ce ii revin intermediarului (comerciantului).

Nu, din punctul meu de vedere, nu este in regula sa aplicati aceasta varianta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila agentie de turism fara tva denisa2011 denisa2011 buna ziua, ma puteti ajuta cu o monagrafie contabila pentru o agentie de turism neplatitoare de tva? Eu ma gandeam sa fac asa: inregistrarea factura clienti ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile cu angajatul - agent munca temporara mircea_arj mircea_arj Buna ziua, am urmatoarea situatie: Agentul de munca temporara are un angajat pus la dispozitia unui utilizatorului. Utilizatorul ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu angajatii mircea_arj mircea_arj Buna ziua, am urmatoarea situatie: Agentul de munca temporara are un angajat pus la dispozitia unui utilizatorului. Utilizatorul deconteaza si ... (vezi toată discuția)