Activitatea firmei este de agent de munca temporara.
Angajatul are contract de munca temporara si este pus la dispozitia unui utilizator .
Intre firma si utilizator exista un contract de punere la dispozitie de personal in baza caruia utilizatorul lunar vireaza firmei salariul si contributiile pt plata angajat si un commission pt acest serviciu.
Este correct daca se emit doua facturi astfel?:
- o factura pentru commisionul firmei care se inregistreaza pe venituri (704) si care se impoziteaza cu 3%
- si o a doua factura ce reprezinta suma necesara pentru plata salariu si contributii a angajatului temporar - care se inregistreaza pe creditori diversi (462) si nu pe venituri. (factura de decont salariu in numele utilizatorului) deci nu sunt supuse impozitarii de 3%
Mergand dupa principiul dumneavoastra, ar trebui ca si firmele de comert sa inregistreze pe venit doar adaosul comercial obtinut in urma vanzarii marfii. Dupa acest principiu, din suma incasata de la client, o parte este de fapt pentru plata furnizorului, si nu sunt bani ce ii revin intermediarului (comerciantului).
Nu, din punctul meu de vedere, nu este in regula sa aplicati aceasta varianta.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.