avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Spor noapte pt. dosar pensie limita de varsta - ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Spor noapte pt. dosar pensie limita de varsta - sistemul sanitar

Buna ziua, am o nelamurire referitor la adeverintele cu sporul de noapte pentru dosarul de pensie al unei angajate. Este angajata in sistemul sanitar din anul 1974 si a efectuat 3 schimburi ( luna de luna , cu exceptia lunilor in care a fost in concediu de odihna ). In adeverinta pe care am eliberat-o am trecut sumele de care a beneficiat pt. munca de noapte , deoarece la acel moment sporul de noapte nu se acorda sub forma de procent ci era calculat tariful pentru o noapte care se inmultea cu nr. de nopti efectuate( deci nu pot respecta HG 687/2006). Din 1974 pana in 1995 cand a inceput sa se plateasca spor de tura , nu s-a retinut contibutie pt. pensie de la asigurat ci numai de la angajator. S-a retinut in schimb Pensie Suplimentara 2 % , 3 % , 5 %.
Intrebarea mea este daca in situatia de fata este corect cum am eliberat adeverinta cu sporul de noapte( ca am trecut sume si nu procent ) ? Are vre-o legatura cu faptul ca din nopti nu s-au retinut contributii pentru pensie ?Trebuie eliberata o adeverinta separata in care sa mentionez ca d-nei i s-a retinut Pensie Suplimentara ?
Am fost sunata de o doamna de la casa de pensii care mi-a solicitat sa trec % si nu sume desi nu cred ca este corect deoarece doamna nu a efectuat numai nopti !
Va multumesc , Antonela Lazar


Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 13:46, 8 Februarie 2013
am mai citit postarea dvs anterioara
Eu vad asa:
Salariu incadrare = 1785 lei/luna
tarif/noapte = 11,15 lei
salariu pe zi (8 ore) = 1785 / 204 ore = 8,75 lei/ora
8.75lei/ora X 8 ore = 70 lei/zi
tariful pe noapte (8 ore) de 11.15 lei reprezinta 16% din 70 lei/zi
Corect ar fi sa folositi adeverinta model sin HG 687 si sa treceti procentul de 15% intrucat in 1974 era reglementat de Legea nr. 57/1974 sa fie de 15%*****************************************

Cat priveste sporul de tura, avand in vedere HG 127/1991/ Anexa IV /pct 4 acest spor putea fi prevazut in CCM si, de la acea data se si valorifica la pensie. Pentru perioada anterioara aparitiei HG 127 , sporul de tura nu facea parte din baza de calcul a pensiei.
Contributia de pensie suplimentara nu se aplica si acestui spor.
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2013
Bruta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta spor de noapte pentru dosar pensie Dennis74 Dennis74 Buna ziua, am o nelamurire referitor la adeverintele cu sporul de noapte pentru dosarul de pensie al unei angajate. Este angajata in sistemul sanitar din anul ... (vezi toată discuția)
Sporul pentru munca prestata in timpul noptii Doina Elena Doina Elena Va rog sa imi spuneti daca sumele platite pe statul de plata pentru ore de noapte, in perioada 1979-1990, au facut parte din baza de calcul pentru contributia ... (vezi toată discuția)
Ore de noapte Gsimion Gsimion #-o Sunt pensionar.Am fost lucrat in Navigatia Fluviala ,unde aveam conditii deosebite de munca si uneori si reglementari speciale in ceia ce priveste ... (vezi toată discuția)