Daca intr-un antecontract de vanzare-cumparare se precizeaza ca in situatia in care " promitenta vanzatoare nu va prezenta actele de proprietate in original la momentul incheierii in forma autentica a contractului de vanzare-cumparare , prezentul antecontract de vanzare-cumparare se reziliaza de drept si partile vor fi puse in situatia anterioara, cu obligatia subscrisei promitenta vanzatoare de a restitui dublul avansului primit."
Ma intereseaza daca se poate face executarea sau trebuie facuta intai o cerere de somatie de plata si in ce termen se poate face aceasta ( daca exista un termen limita )?
Va multumesc anticipat!
cred ca va trebui sa aveti o incheiere de conststare de la notar in care sa se specifice motivul pentru carenu s-a incheiat contractul de vanzare cumparare. Apoi pe baza acestuia puteti demonstra culpa vanzatoarei in instanta. pe baza certificatului de grefa puteti institui chiar sechestru pe imobil pana la recuperarea debitului
Am fost la notarii care au constatat ca nu se poate face vanzarea dar mi-au spus ca nu-mi pot da nimic deoarece la un notariat daca nu ai actele in regula nu te scriu in nici o evidenta a lor si nu-mi pot da nimic.
M-am judecat si cu proprietarii ( cei doi mostenitori ) care au semnat si au declarat in antecontract ca sunt singurii mostenitori dar instanta a constatat vanzarea desi cel de al treilea nu si-a dat acordul ca vrea sa vanda partea ei.Aceasta fiind solutie irevocabila.Am actionat in judecata si pe penal doar asa stiind ca se poate anula sentinta civila.Am cerut sa li se dea macar o amenda cat de mica pe mine interesandu-ma sa anulez ace hotarare.Dar aici au impresionat prin varsta inaintata avand 70 ani dar nici eu nu am mult mai putin 60 ani.Procesele au durat 2 ani iar in acest timp eu mi-am cumparat o alta locuinta stiind ca o voi putea cumpara pe aceasta.Mentionez ca al treilea mostenitor este bonlav psihic si curatorul acesteia nu poate semna nimic decat dupa moartea ei.Sunt acum in situatia de a fi eu executata pentru a da si restul de bani.Nu stiu unde ma mai pot adresa si daca pot face o alta actiune cu alt obiect pentru a putea anula aceasta hotarare si a antecontractului?
m-ati pierdut pe drum:D
ati incheiat un antecontract cu 2 din cei trei proprietari ai bunului pe care voiati sa-l cumparati? ei decladand ca sunt singurii mostenitori?
notarul va mintit. daca aveati data stabilita sa semnati contractul iar ei nu aveau actele originale, putea sa va dea o incheiere de certificare in care se preciza motivul pt care nu s-a putut semna actul...
dar oricum nu inteleg cum va poate obliga instanta sa platiti restul de pret daca cel de al treilea nu a semnat....
Da, am incheiat antecontractul cu doi dintre cei trei mostenitori.Notarii la care am fost spun ca nu ne-au inregistrat atunci in nici o evidenta a lor si nu ne pot da nimic.Dar oricum nu stiu cat ma mai poate ajuta asta acum avand in vedere ca decizia este irevocabila.Nu este vina mea ca nu am putut face actul si nu inteleg cum justitia poate vinde partea cuiva fara acordul acesteia.Problema este ca eu am cumparat alta locuinta in astea 2 ani ca nu era sa stau in strada si nu ma puteam astepta la asa ceva.Nu stiu ce motiv sa gasesc pentru a face o alta actiune in judecata cu alt obiect dar care sa poata anula acel precontract sau aceasta decizie irevocabila.Nu stiu ce sa mai fac.