avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silitã ?
Discuție deschisă în Executare silită

executare silitã ?

Bună ziua. Am si eu o speță dacă mă puteți ajuta...socrii mei locuiesc intr-o casa dintr-o comună din Bacau.Pâna in anul 2010cand a murit mama socrului meu locuiau in aceeași curte dar 2 case diferite cu mama lui. Proprietar pe ambele case era mama socrului(MS).socrul meu mai are o sora plecata din tara.pana sa moara MS aceasta suferea de un handicap locomotor deplasandu-se doar cu ajutorul unui carucior si îl avea pe socrul meu ca ajutor pt care acesta primea si un ajutor de la stat. Se pare ca înainte sa moara MS I-a făcut acte pt casa surorii socrului meu exact pe casa unde locuia socrul pana sa moara MS,urmând ca si socrului sa-i facă acte pe casa unde locuia MS însă aceasta nu s-a mai întâmplat MS decedand. Imediat dupa decesul MS,sora socrului(SS) a deschis proces pt a revendica si casa unde a locuit MS si unde s-a mutat între timp socrul(S) negandindu-se ca SS va avea pretenții si acolo.In acest timp S a mai făcut ceva investititii in casa cu ajutorul cumnatei mele care le-a trimis bani,socrii mei neavând nici un venit.in urma procesului intentat de către SS , S a avut câștig de cauza in instanța la data de 27.09, el neavând unde altundeva locui,insa urmând sa-i achite SS suma de 5500 lei(sper ca m-am făcut înțeles ...SS a rămas cu partea de casa unde a locuit S pana la decesul MS ,apoi a ravnit si la cealaltă casa aflată in aceeași curte probabil pt a-si ridica o vila si a-l trimite pe drumuri pe fratele ei care a locuit acolo de vreo 15 ani împreuna cu familia lui). S neavând nici un venit a apelat la fiica lui(cumnata mea) pt a ii da acei bani, insa aceasta nu avea de unde ea nemailucrand. Între timp ,văzând k nu-si primește banii ,SS ,probabil si cu gândul k aceasta e o noua șansa de a castiga si acea casa in care locuiește S ,a dat in judecată pe S pt acei bani si instanța a decis in data de 28.01 ca S sa fie executat silit. Cumnata mea care între timp a plecat in Germania a sunat-o pe SS si se intelesese verbal k sa-i plătească banii(aceștia ridicandu-se la vreo 7500 lei in urma noii decizii de executare silită ).insa la câteva zile avocatul SS l-a somat pe S sa plătească banii. SS bineinteles ca nu dorește banii ci urmărește câștigarea casei ea fiind plecata din tara de mult timp si având destui bani,ea laudandu-se ca vrea sa-si ridice o noua casa pe acea locație. Imi puteți spune va rog daca exista vreo șansa de amânare a plații pt S ei neavând saracii nici un venit si nici o alta locuința unde sa se mute?sau ce alte variante ar mai fii(eventuala contestatie sau alta actiune pt a castiga timp 2-3 luni in care cumnata mea ar face rost de bani pt a achita acea suma de 7500 lei). Oamenii aceștia traiesc zilnic cu frica ca vor fi dați afara din casa.
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 16:52, 9 Februarie 2013
sper ca am inteles bine speta dar din ce inteleg, cumnata trebuie sa plateasca suma de 7 500 de lei cu titlu de sulta.

Daca nu plateste, ea va fi executata silit, in urma executarii putand fi posibila si vanzarea casei.
De plătit tre sa plătească socrul,dar el neavând nici un venit îl ajuta fiica lui(cumnata mea )cu banii. Sapt trecută a plătit deja 2100 lei. Se intelesese si cu executorul insa avocatul surorii socrului nu a fost de acord pt amânare si a cerut ca pana sapt viitoare sa achite restul de plata in caz contrar urmând sa scoată casa la licitatie
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2013
abhramovici, utilizator
nu stiu exact in ce stadiu al executarii este dosarul asa ca nu pot sa va spun exact daca chiar exista acest risc saptamana viitoare.

ce pot sa va spun sigur este ca nu poti obliga creditorul sa accepte plata in rate
Citisem pe undeva k pe timpul sezonului rece (pana la 1 Martie )nu se fac evacuari din casa. Acest lucru nu se poate aplica in acest caz având in vedere k nu au o alta locuința la dispoziție
dupa cum spuneam, nu stiu in ce stadiu se afla dosarul de executare. poate sa mai dureze si un an din momentul asta pana la evacuare.

Alte discuții în legătură

Cu o chidanta de mana are castig de cauza magdamanole magdamanole buna ziua ma numesc magda din pitesti asi dori si eu un raspus la o problema . socra mea a avut un apartament acum 6 ani socra a decedat si restu de frati ... (vezi toată discuția)
Reguli si proceduri pt desfasurarea unui proces - se poate trimite prin posta o "intampinare" sau alte petitii? neluchiru neluchiru Buna ziua. Va multumesc pt raspunsurile primite referitor la \"proces revocare donatie\", insa mai am cateva nelamuriri, si pote am sa primesc niste ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesorale primite înainte de vreme de unul dintre frați: ce se întâmplă după decesul părinților, cum se împarte moștenirea? Victoria Adamescu Victoria Adamescu Daca cumnata mea si - a primit drepturile ce I se cuvin sub forma de bani , mai are dreptul sa ceara parte din mostenire dupa moartea parintilor ei ? Ea a dat ... (vezi toată discuția)