avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi succesorale primite înainte de vreme de unul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi succesorale primite înainte de vreme de unul dintre frați: ce se întâmplă după decesul părinților, cum se împarte moștenirea?

Daca cumnata mea si - a primit drepturile ce I se cuvin sub forma de bani , mai are dreptul sa ceara parte din mostenire dupa moartea parintilor ei ? Ea a dat o declaratie de mana ca a primit drepturile ce ii revin din casa parinteasca sub forma de bani
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 22:16, 15 Martie 2020
Da, are.
Ce sorti de castig ar avea?! Nu prea e ok, ea a luat o gramada de bani de la parintii ei si acum sa vina cu alte pretentii ... inseamna ca noi cei care am muncit o viata in aceasta casa ,30 de ani nu sunt putini, am investit, in acesti ani nu am stat cu mainile in san, practic ne alegem doar cu munca si grijile ? Ce as putea face in sensul asta ? Nu am habar la ce sa ma astept
Nu se poate vb de drepturile cumnatei cat parintii ei sunt in viata, nu are niciun drept. Daca parintii i-au tot dat bani si ar exista probe in acest sens, sa va dea si voua casa, daca asta vreti.. prin donatie sau contract de intretinere.
Socrii mei au murit in 2019, sotul meu , fratele ei a murit tanar, la 46 de ani, in 2011..am ramas cu fiul meu intre ei...
Cumnata mea nu a locuit in casa, a plecat de tanara, a primit bani ca parte din drepturile ce ii revin din casa parinteasca, cu declaratie... Dar a primit mult mai multi pe langa
Eu nu vreau sa o las fara nimic, a primit bani si ii ramane si din casa,dar ea vrea partajul cum vrea ea ..ori eu cu asta nu sunt de acord,..eu si fiul meu detinem 25% din imobil, socrul meu a cerut dezlipirea imobilului dar nu a finalizat ca nu a mai apucat.. casa este formata din doua corpuri de cladire,ei i- ar reveni conform cadastrului ,corpul de cladire unde au locuit parintii ei, dar ea vrea si din cladirea noastra unde eu am investit multi bani, in 30 de ani nu dormi... Ce as putea face ?!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2020
Victoria Adamescu, utilizator
In Romania, orice pact asupra unei mosteniri viitoare și este lovit de nulitate absolută.
Deci acea declarație este egala cu zero.
Legal, cumnata dvs are aceleași drepturi ca si ceilalti.

Alte discuții în legătură

In urma succesiunii dupa socrii, cumnata mea și fiul meu isi ... Victoria Adamescu Victoria Adamescu In urma succesiunii dupa socrii, cumnata mea și fiul meu isi impart averea lor... cumnata mea pretinde ca fiul meu să ii dea cota din constructii jn schimbul ... (vezi toată discuția)
Despre unele drepturi cristyan cristyan Locuiesc cu sotia si socrii in ap.socrilor (pe care ni l-au promis)din 09.2000, timp in care am investit in ap. o suma importanta de bani am chitante la ce am ... (vezi toată discuția)
Renuntare drept de mostenire decs decs Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o solutie / sugestie. Este vorba despre casa parinteasca a mamei mele aflata este intr-un sat din Teleorman. Este ... (vezi toată discuția)