avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi succesorale primite înainte de vreme de unul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi succesorale primite înainte de vreme de unul dintre frați: ce se întâmplă după decesul părinților, cum se împarte moștenirea?

Daca cumnata mea si - a primit drepturile ce I se cuvin sub forma de bani , mai are dreptul sa ceara parte din mostenire dupa moartea parintilor ei ? Ea a dat o declaratie de mana ca a primit drepturile ce ii revin din casa parinteasca sub forma de bani
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 22:16, 15 Martie 2020
Nu o sa existe un astfel de articol, pentru că legea firii este ca fiecare copil să "zboare", să își facă propriul cuib, propria casă.
Un alt motiv pentru care nu o sa existe niciodată este pentru că unii copii nu se desprind niciodată de părinți, pentru că le este mai comod asa. Si asta nu înseamnă că ar trebui să aibă mai multe drepturi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da... Bine... Noi am fost rugati sa ramanem alaturi de ei, eram tineri ,prosti si increzatori... Ea si- a luat zborul fugind de acasa la 16 ani...
Nu ne- a fost comod, daca asta insinuati .. nu ne- a facut nimeni niciun favor ,sa nu credeti ca a fost raiul pe pamant,altfel ramanea ea..dar am zis sa fim sprijin pentru ei ...in fine, nu mai continui ca nu e cazul
Nu astept raspuns
NU exista drepturi succesorale inainte de deces. Exista doar donatii ce se fac de cei in viata. Pe latura succesorala, daca nu da declaratie de renuntare, ea participa la succesiunea dupa parintii ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urma succesiunii dupa socrii, cumnata mea și fiul meu isi ... Victoria Adamescu Victoria Adamescu In urma succesiunii dupa socrii, cumnata mea și fiul meu isi impart averea lor... cumnata mea pretinde ca fiul meu să ii dea cota din constructii jn schimbul ... (vezi toată discuția)
Despre unele drepturi cristyan cristyan Locuiesc cu sotia si socrii in ap.socrilor (pe care ni l-au promis)din 09.2000, timp in care am investit in ap. o suma importanta de bani am chitante la ce am ... (vezi toată discuția)
Renuntare drept de mostenire decs decs Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o solutie / sugestie. Este vorba despre casa parinteasca a mamei mele aflata este intr-un sat din Teleorman. Este ... (vezi toată discuția)