avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In urma succesiunii dupa socrii, cumnata mea și fiul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In urma succesiunii dupa socrii, cumnata mea și fiul meu isi ...

In urma succesiunii dupa socrii, cumnata mea și fiul meu isi impart averea lor... cumnata mea pretinde ca fiul meu să ii dea cota din constructii jn schimbul cotei ei de teren .. Cumnata mea il poate obliga pe fiul meu să facă un astfel de troc ?
Cel mai recent răspuns: Victoria Adamescu , utilizator 16:50, 3 August 2020
Cumnata poate cere prin instanta, daca amiabil nu se inteleg, iesirea din indiviziune si atunci instanta o sa decida ce si cui revine, in functie de cum se apara si "ataca" fiecare.
Ultima modificare: Luni, 3 August 2020
Ionut.ion, utilizator
ce e de impartit si ce vrea fiul si ce vrea cumnata ?
Este de impartit casa si terenul aferent, curte și grădina , ea ar vrea să ii dea fiului meu cota ei de gradina in schimbul unei cote a lui din cladire, nu prea merge, fiul meu are 15 ani, tatal lui a murit si el ii mosteneste pe bunici impreuna cu sora sotului, noi locuim in casa de 30 de ani,, ea nu....impreuna cu fiul meu avem 62,5%din locuinta, ea are 37,5%....ea ar vrea sa ne oblige sa ii dam din casa in schimbul gradinii, fii- miu nu are nevoie de gradina ei

gi-jane2 a scris:

ce e de impartit si ce vrea fiul si ce vrea cumnata ?

Ultima modificare: Luni, 3 August 2020
Victoria Adamescu, utilizator
veti cere pt fiul dvs toata casa si sa i se atribuie ei toata gradina.
Eu nu vreau cota ei de casa ,nici de grădină, vreau ca fiecare să îsi ia partea conform cotelor, tot ce vreau să știu este dacă ea,mă poate obliga să fac un astfel de schimb dacă eu ,repectiv fiul meu, nu vrem....fiecare să iși ia dreptul conform cotelor

gi-jane2 a scris:

veti cere pt fiul dvs toata casa si sa i se atribuie ei toata gradina.

Alte discuții în legătură

Tata vrea să renunțe la cota lui de moștenire în favoarea noastră, a copiilor. cum se poate împărți ulterior apartamentul? cataleata cataleata Buna ziua, Am un frate cu care am mostenit un apartament cu 2 camere,tata are 75% din el ,iar noi fratii restul.Eu am un contract de credit cu suma de 16000 ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters215112 ContSters215112 Mama mea a fost casatorita 3 ani cu barbatul cu care a trait inainte timp de 15 ani in concubinaj. Nu au avut copii impreuna, fiecare dintre ei avand din prima ... (vezi toată discuția)
Vanzarea cotei mostenite dintr-un imobil Smartliv Smartliv Buna ziua. Tatal meu a decedat si am facut succesiunea la un imobil cu sotia supravietuitoare avand eu 37,5% si sotia tatalui 62,5% din acel imobil. Eu vreau ... (vezi toată discuția)