avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reguli si proceduri pt desfasurarea unui proces - se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reguli si proceduri pt desfasurarea unui proces - se poate trimite prin posta o "Intampinare" sau alte petitii?

Buna ziua. Va multumesc pt raspunsurile primite referitor la "proces revocare donatie", insa mai am cateva nelamuriri, si pote am sa primesc niste raspunsuri, sa ma mai "luminez" putin. Intre timp, povestea cu cumnata evolueaza.Acum mai avem un proces pe rol cu ea ( in alta privinta), cat si o alta persoana are alt proces!! Pana acum am avut 2 infatisari in procesul pt revocarea donatiei pe care cumnata la intentat sotiei mele ( sora ei), proces la care cumnata nu s-a prezentat. De fapt nu s-a judecat nimic, ci numai s-a amanat pt ca cumnata solicita ajutor public judiciar.La a 2-a infatisare, am citit pe site-ul Tribunalului Bucuresti ca ajutorul i sa respins irevocabil, dar cu cateva zile a facut din nou cerere, chiar daca era respins irevocabil ( am inteles ca se poate). Intrebare:
-in cazul in care i se respinge din nou, pt a nu mai lungi acest proces, pot cere suspendarea lui datorita faptului ca nu s-au respectat procedurile ( nu stiu care este denumirea) deoarece cumnata nu a platit taxa de timbru?..........pt ca am vazut in legea care se refera la donatie ca acuzatia de ingratitudine se suspenda in cazul in care reclamantul nu probeaza aceste reclamatii in termen de 1 an de la aducerea acestora la cunostiinta paratului. Sau se poate plati taxa de timbru si dupa proces?
Mai am o a 2-a intrebare.........intre timp , dupa cum am spus mai sus, mai avem un proces cu cumnata. Dupa moartea parintilor socrului meu, fratii acestuia nu au facut succesiune ( oricum, socrul meu nu vroia nimic.). Astfel, cumnata a chemat in judecata la judecatoria Oltenita fratii socrului si pe sotia mea pt succesiunea locuintei din Chiselet. Acolo locuiesc un frate si o sora a socrului meu ( inclusiv cumnata!! care dupa ce a tocat toti banii s-a mutat acolo, si o intretine matusa ei-sora lui socrul meu).............Deoarece nu avem bani de cheltuit, putem trimite prin posta o declaratie prin care sa specificam ca nu avem nevoie de nimic si eventuala parte a sotiei o lasam celor 2 frati care locuiesc acolo ( cum de altfel a vrut si socrul meu). Nu lasam partea sotiei mele, surorii sale, deoarece aceasta are de gand sa vanda partea ei, si tare mi-este frica ca-i lasa pe drumuri pe fratii lui socrul meu. Si ca un fapt divers...persoana pe care a dat-o in judecata, este persoana la care a locuit o luna si ceva in Sinaia, in regim si la preturi de turist ( cand a cheltuit ultimii bani) pt ca nu i-a facut contract de inchiriere!!!!!
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 10:42, 1 Martie 2010
1. Daca nu i se aproba acordarea ajutorului public judiciar si nu plateste taxa judiciara de timbru in timpul impus de instanta, cererea de chemare in judecata se va anula ca netimbrata.
Restul (probarea acuzatiei de ingratitudine) tine de fondul spetei.
Or, daca nu plateste taxa judiciara de timbru, nu se va mai intra in judecarea fondului.
2. Puteti trimite prin posta la instanta o declaratie notariala ca renuntati la mostenire in favoarea celor doi frati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces revocare donatie neluchiru neluchiru Buna ziua, Va rog sa ma scuzati pt modul in care am expus intrebarea (in alt topic) dar nu sunt un mare fan al calculatorului, si nu am stiut cum sa pun a ... (vezi toată discuția)
Perimarea unor acuzatii neluchiru neluchiru Buna ziua. Am mai avut cateva intrebari pe acest forum in urma cu ceva timp legate de un proces de revocare a unei donatii, la care am primit raspuns. Mai am ... (vezi toată discuția)
Suspendare proces conf art 242 neluchiru neluchiru Va multumesc pt raspunsurile trimise pana acum in legatura cu procesul intentat de cumnata mea .Pana acum am avut 3 infatisari in procesul pt revocarea ... (vezi toată discuția)