avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suspendare proces conf art 242
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suspendare proces conf art 242

Va multumesc pt raspunsurile trimise pana acum in legatura cu procesul intentat de cumnata mea .Pana acum am avut 3 infatisari in procesul pt revocarea donatiei pe care cumnata la intentat sotiei mele ( sora ei), proces la care cumnata nu s-a prezentat decat la prima infatisare, atunci cand am aflat dupa net ca suntem dati in judecata si am fost eu sa vad ce vrea de la viata noastra.De fapt nu s-a judecat nimic, ci numai s-a amanat pt ca cumnata solicita ajutor public judiciar.Intre timp, sfatuit de toata lumea am angajat un avocat.La a 2-a infatisare binanteles ca nu s-a prezentat, s-a prezentat sotia cu avocata. Intre timp, citisem pe site-ul Tribunalului Bucuresti ca ajutorul i s-a respins irevocabil, dar cu cateva zile a facut din nou cerere, chiar daca era respins. Pe acest motiv s-a amanat si a 2-a infatisare. Astazi am avut a treia infatisare si bineanteles ca cumnata nu s-a prezentat. Am vorbit cu avocatul aseara sa solicite ca reclamanta sa plateasca taxa de timbru, (pt ca in proportie de 99% cumnata nu platea taxa si procesul se incheia). Numai ca, spre seara avocatul m-a sunat si mi-a comunicat ca o sa trimita un fax la tribunal ca actiunea sa se judece la sfarsitul proceselor care erau azi pe rol, pt ca nu ajungea la tribunal decat mai tarziu. Nici sotia nu a putut sa mearga azi la tribunal, asa ca am mers eu sa vad ce se intampla ( pt ca eu am timp.........sunt somer!!). Cand a venit randul procesului nostru, avocatul nostru nu era in sala. asa ca presedintele completului de judecata i la dat grefierei sa-l mai strige o data. In fine peste 1/2 ore, la strigat din nou si a dat solutia "suspendarea procesului" conf art 242. Am vazut ce inseamna suspendarea la art 242 dar am cateva nelamuriri si daca se poate sa ma ajutati cu niste raspunsuri mai clare.
1.Reanceperea procesului se poate face prin cererea de redeschidere a unei dintre parti, In acest caz, daca cumnata solicita redeschiderea procesului, trebuie sa plateasca taxa de timbru s-au trebuie sa cer eu (avocatul nostru) in instanta respectarea procedurilor, respectiv plata taxei de timbru? Am vazut la tribunal azi, la un proces urmatoarele: cineva trebuia sa plateasca taxa de timbru aprox 950 ron, Nu am fost atent mai departe, dar , la un moment presedintele i-a spus avocatului reclamantului ca reclamantul, mai trebuie sa plateasca alti 475 ron in afara de cei 950, adica inca jumatate din taxa de timbru. Ce se intamplase? Se suspendase si la ei procesul si pe urma se reluase sau reclamantul nu a platit cei 950 ron, procesul s-a inchis dar reclamantul a facut recurs si a redeschis procesul?
2.In cat timp de la suspendarea procesului se poate face cerere de reancepere a procesului?
3.In termen de un an acuzele aduse de reclamanta stiu ca nu mai sunt valabile. Acest termen curge si cand procesul este suspendat din cauza ca partile nu s-au prezentat? Cand incepe sa curga acest termen: cand s-a deschis actiunea procesului, la noi fiind data de 14.09 sau cand am aflat ca suntem dati in judecata si ne-am prezentat la proces adica 09.11
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:01, 2 Aprilie 2010
Cod procedura civila Art 45 Judecarea reincepe
1-prin cererea de redeschidere facuta de una din parti,cand ea s-a supendat prin invoirea partilor sau prin lipsa lor
am inteles asta dar, trebuie platita sau nu taxa de timbru cand se face cerere de redeschidere.............. procesul este tot in stadiul de apel
La repunerea pe rol se achita taxa de timbru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reguli si proceduri pt desfasurarea unui proces - se poate trimite prin posta o "intampinare" sau alte petitii? neluchiru neluchiru Buna ziua. Va multumesc pt raspunsurile primite referitor la \"proces revocare donatie\", insa mai am cateva nelamuriri, si pote am sa primesc niste ... (vezi toată discuția)
Articol 242 c. pr. civilã VMBalan VMBalan Cum poate fi deblocat un proces care a fost suspendat în baza art. 242 c. procedură civilă? Una din părți, reclamantul, nu s-a putut prezenta din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua oana_bercu oana_bercu am si eu nevoie de ajutor. am avut un proces cu obiect pretentii civile, este vorba de un regres indreptat impotriva conducatorului auto vinovat. valoarea ... (vezi toată discuția)