avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua

am si eu nevoie de ajutor.
am avut un proces cu obiect pretentii civile, este vorba de un regres indreptat impotriva conducatorului auto vinovat.
valoarea dosarului este de 10 000 de ron.cauza s-a suspendat ca urmare a neprezentarii niciuneia dintre parti,cu drept de recurs pe toata durata suspendarii.intrebarea mea se refera la cuantumul taxei acestui recurs,cum se calculeaza ea, precum si la continutul lui,ce trebuie specificat in el.

multumesc
Cel mai recent răspuns: oana_bercu , utilizator 14:23, 19 Decembrie 2008
Nu are rost să faceţi recurs. Suspendarea este pe deplin întemeiată (a se vedea art.242(1) 2. C.pr.civ.

Dacă sunteţi reclamantul, depuneţi o cerere de redeschidere, în temeiul art.245 1. C.pr.civilă, iar apoi aveţi grijă să vă prezentaţi la fiecare termen sau să cereţi judecarea în lipsă. Altfel, riscaţi o nouă suspendare.

multumesc
da ,suntem reclamanti,deci o astfel de cerere este suficienta.
pot solicita in cerere judecarea in lipsa, sau deja este prea mult?:)
Da, puteţi solicita, dar cred că ar fi mult mai util să vă prezentaţi în instanţă.

Cererea de judecare în lipsă vă va scuti de emoţia pierderii unui termen (să spunem că la ora la care trebuia să fiţi în instanţă veţi rămîne cu maşina blocată în trafic), cînd, în lipsa cererii de judecare în lipsă, instanţa ar suspenda din nou cauza.
M-am mai linistit, ideea recursului ma ingrijora pentru ca am inteles ca taxa era undeva la jumatate din valoarea despagubirii, adica vreo 5000 de ron, de aceea aveam nevoie de o confirmare sau infirmare a acestei sume....dar luni la prima ora trimit cererea de redeschidere a procesului, nr dosarului, data la care s-a pronuntat suspendarea, motivul...desi, cred ca si aici trebuie platita o taxa...
Nu aţi înţeles bine.

Recursul se taxează cu jumătate din taxa de timbru calculată pentru acţiunea în fond, nu cu jumătate din suma în litigiu, şi se calculează în acest fel doar în cazul recursului împotriva hotărîrii prin care instanţa de fond a soluţionat procesul, nu şi în cazul recursului declarat împotriva încheierii de suspendare sau împotriva încheierii de respingere a cererii de repunere pe rol, care se taxează cu sumă fixă.

Alte discuții în legătură

Articol 242 c. pr. civilã VMBalan VMBalan Cum poate fi deblocat un proces care a fost suspendat în baza art. 242 c. procedură civilă? Una din părți, reclamantul, nu s-a putut prezenta din ... (vezi toată discuția)
Suspendare proces conform art. 244, pct. 1 cod procedura civila Mihai Pop Mihai Pop Buna seara, Procesul a fost suspendat in baza art 244 p.1 in 25 ianuarie. Incheierea prin care s-a dispus suspendarea se comunica partilor aflate in proces? ... (vezi toată discuția)
Cum se poate suspenda un proces civil? Costica33 Costica33 Am intentat un proces si am interes sa-l suspend. Va rog sa-mi spuneti cum se poate suspenda un proces pe o perioada mai mare sau egala cu un an. Multumesc. (vezi toată discuția)