Buna ziua,
Va rog sa ma scuzati pt modul in care am expus intrebarea (in alt topic) dar nu sunt un mare fan al calculatorului, si nu am stiut cum sa pun a 2-a intrebare.
Mai jos este revocare donatie , si in continuare am trecut revocare donatie 2.
Ideea este ca trebuie sa compun intampinarea, si de aceea am apelat la acest forum ( la care m-a indreptat un prieten), pt a afla cate ceva despre unele lucruri.
Deoarece, nu cred ca am sa reusesc sa pun avocat, ( am lucrat in constructii si sunt somer, iar sotia lucreaza la bugetari), si cum nu am avut nici o legatura cu justitia, incerc sa aflu cum trebuie sa procedez.
Deci aceasta este povestea cu revocarea donatiei:
Din raspunsurile primite pana acum, am inteles ca donatia poate fi oricand supusa revocarii. Dar daca donatia este supusa oricand revocarii, inseamna ca trebuie sa existe niste criterii pt care se poate revoca donatia.......altfel, dupa parerea mea, aceasta forma de transfer se poate transforma in ceva foarte periculos pt cel care pt cel care primeste donatia (cred ca se numeste donatar).
Pe scurt iata despre ce este vorba: sotia mea, a mostenit impreuna cu sora ei, o casa, dar care nu avea decat acte de mana. Sora sa, prin diverse moduri, a convins-o pe sotie sa-i cedeze la notar partea ei din mostenire (motivatia fiind aceea ca poate face mai usor actele). Cumnata, nu a muncit in ultimii 10 ani nici un minut ( nu-i place munca), a trait din pensia lui socrul-meu(nu prea are scrupule), iar dupa ce acesta a murit, sotia mea ia dat bani sa se intretina, pana cand a reusit sa vanda casa. In fine, anul trecut (2008), prin martie -aprilie, a vandut casa, si a chemat-o pe sotia mea sa-i dea partea ei din mostenire ( desi, ca sa fiu sincer, nu ma asteptam). Cumnata ia impartit cum a vrut ea, astfel, sotiei mele suma de 40 mii Euro prin act de donatie fara sarcini, iar ea oprindu-si 60mii Euro. Numai ca , la putin timp de aici incep problemele. Pe la sfarsitul lui septembrie, cumnata o suna pe sotie sa-i trimit 10 milioane ca are nevoie ( cam atat castiga sotia!!)......dar, neavand de unde. ia trimis 2 milioane!! Pe scurt, reusise sa cheltuiasca 60 mii Euro!! Intre timp, noi platisem avansul pt un apart la Planorama, bani din care am pierdut o mare suma ( Planorama este aproape de faliment). Sotia ia mai dat diverse sume, iar in decembrie, am hotarat sa-i trimitem un pachet la rudele unde statea(pt ca am decis ca daca-i trimitem bani, se aleg praful de ei foarte repede!) Totusi, de Craciun i-am mai dat 3 milioane ( a venit la mama acasa dupa bani).Acum solicita din nou bani, bineinteles tot sub forma de imprumut ( pt ca binenteles ca nu o intereseaza munca), desi, intre timp mai are putin si mai "toaca" aprox 15 mii Euro(sum este gresita - este vorba de aprox 2500E)........si pt ca nu avem ( intre timp eu am intrat in somaj, avem datorii la banci, prieteni - pt ca am reusit sa ne cumparam un apartament-meditatii pt fiica mea, un master de platit, etc), cumnata considera ca nu vrem sa o ajutam......si a chemat-o pe sotie in judecata. Date fiind faptele de mai sus, trebuie sa intocmim intampinarea la proces........pt ca, bani de avocat nu avem.
Cineva, spunea mai sus ca revocarea se poate face numai in conditiile prevazute de lege. Intrebarea mea este: sunt intrunite aceste conditii?? Am uitat sa va spun ceva: cumnatei mele chiar nu-i place sa munceasca........nu este cazul sa va ganditi ca nu-si gaseste de munca......pt ca este profesoara de engleza-romana, dar nu cred ca a profesat mai mult de 5 ani ( are varsta de 44 ani)
Rev donatie 2
Acum 2 zile am reusit sa intru in posesia copiei dupa dosarul prin care cumnata mea vrea inapoi cei 40.000 Euro donati sotiei mele, suma donata din cei 100.000 Euro obtinuti din vanzarea casei socrului meu. Deoarece am niste nelamuriri, poate ma ajutati cu urmatoarele:
-dupa cum am spus in precedenta intrebare ( revocare donatie), cumnata mea a risipit cei 60.000 Euro de la sfarsitul lui martie pana la inceputul lui septembrie 2008. Cumnata a vrut sa cumpere un teren in valoare de 3500 euro, pt care a platit un avans de 2000 euro, propietarul fiind obligat sa-i faca toate actele in termen de o luna. Acesta a acceptat, dar nu stiu cum a crezut el ca face acte intr-o luna!! In fine, cand a terminat banii, cumnata si-a dat seama ca nu mai are de unde sa plateasca 1500 euro si a intentat proces pt revocarea precontractului.
Pt a nu plati taxa de timbru de aprox 1600 lei( nici nu avea de unde!!) si a obtine avocat din oficiu a declarat ca are venit 0 si a adus hartie de la fisc, unde ultimul venit era din 2005 de aprox 100 ron. Si a obtinut ajutorul!!. Intradevar, ultimul venit din munca este din 2005, pt ca dupa cum am mai spus cumnatei mele nu-i place munca - in ultimii 9 - 10 ani nu a muncit mai mult de 6 - 7 luni. Dar eu cred ca venit nu inseamna numai venitul obtinut din munca, poate fi obtinut si din rente, drepturi de autor, vanzari, etc. Dupa parerea mea trebuia sa declare acesti bani ca venit, dar nu i-a trecut special sa obtina gratuitatile. Pt ca as vrea sa trec acest lucru in intampinare ( si in dosarul sotiei mele a procedat la fel si a obtinut scutire doar de taxa - dar scutirea este de aproape 5000 ron) este bun rationamentul meu? Trebuia sa treaca in declaratia pe proprie raspundere cei 60.000 euro ca venit?Nu cumva miroase a fals in declaratii?
Cam aceasta este povestea......
Aproape toate acuzele pe care cumnata la are la dosar sunt nefondate, si pot sa le dovedesc cu martori, insa nu pot sa le dovedesc cu inscrisuri, pt ca sotia nu ia cerut niciodata "sa-i semneze de primire". In principiu, 99% din acuzele de ingratitudine sunt legate de faptul ca nu-i da bani..si nu-i asigura o casa cu chirie!!..ori, dupa cum am citit in lege, este vorba de mancare....
Singurele acuze adevarate (tot ca nu i-a dat bani), sunt 2 - dar la datele cand a cerut bani(august si noiembrie 2009) si sotia nu ia dat ca nu a mai avut si nici nu am vrut.
Deoarece cred ca acest proces este de durata, vreau sa incerc sa aduc probe, prin care sa demonstrez ca nu s-a indeplinit procedurile ( nu stiu cum se numeste tehnic cuvantul, dar este folosit de avocati cand amana procese) si astfel sa nu inceapa, si m-am gandit la urmatorea cale de atac:
-dupa cum am scris mai sus, cumnata a obtinut ajutor judiciar de 2 ori, dar de fiecare data a facut o declaratie falsa - a declarat ca a avut venituri O. Numai ca eu cred ca trebuia sa treaca ca venit fie suma de 60.000 E (cat i-a ramas dupa ce a donat 40.000E) fie 100.000 E ( suma cu care s-a vandut casa). Daca se reexamineaza cererea de ajutor judiciar si nu-l mai are aprobat, in veci nu poate sa plateasca taxa de timbru ca sa o mai dea pe sotie in judecata, pt ca bani nu mai are, cei 2500 E obtinuti din revocarea contractului pt teren i-a cheltuit in 3 saptamani la Sinaia ( cum a cheltuit si cei 60.000!). S-au, daca este caz penal , sa o amenint si sa-si retraga plangerea.
Intrebarile sunt urmatorele: - suma de 60.000 E ( sau 100.000E) provenita din vanzarea casei reprezinta venit pe teritoriul juridic?....pt ca pe cel comercial, ...daca vinzi 2 rosii inseamna ca ai venit
-declaratia falsa ( in cazul in care cei 60.000(100.000) sunt venit) este caz penal.
Nu stiu daca va vine sa credeti ca cineva si-a batut joc de 60.000 E intr-un timp atat de scurt (multi prieteni au spus ca fac misto de ei cand le-am spus) mai ales dupa ce a trait in conditii mizere pana sa vanda casa. - pt ca nu am detaliat, dupa decesul socrului, a pierdut unica sursa de venit - pensia lui. S-a gandit fata ca vinde repede casa, si ca a faca rost de bani a inceput sa vanda lucrurile din casa, a urmat proviziile de lemne, carbuni, a taiat si livada de caisi si a vandut-o ca lemne de foc si in final a vandut si sobele!! Iar ca tacamul sa fie complect, a venit si Renel si a taiat energia electrica!!Sotia i-a dat bani si mancare (pt ca tinea foarte mult la ea - au avut o copilarie durerosa, cu n mame, etc), dar de locuit locuia in casa aceea parasita. Ca sa se incalzeasca...........se plimba cu tramvaiul!! Multa lume a facut-o nebuna - si s-a dus fata si si-a scos certificat ca nu este nebuna. Si sigur nu este . In schimb sigur are accente de megalomanie si este procesomana. Si ca sa vedeti ca asa este va prezint un fapt......la ceva timp dupa ce a vandut casa, a venit la sotie la serv, sa o invite la masa. Unde credeti ca a dus-o - la Casa Capsa........dar asta nu este tot.......a considerat ca atmosfera o irita, l-a pus pe chelner sa impacheteze mancarea!! si au plecat sa manance in camera de la hotel Lido ( unde statea!). Cursa de la Capsa la Lido a platit-o cu 500 ron!!
De fapt ar mai fi o intrebare - si cea mai importanta: Ce sanse am sa pierd acest proces??
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns:
neluchiru , utilizator
15:15, 25 Februarie 2010