avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu o nelamurire... Fratele meu a divortat si in 12 noiembrie s-a terminat divortul. La divort sotia sa ia cerut pentru copilul pe care-l au impreuna o pensie alimentara de 500 ron, pensie cu care el a fost de acord. Veniturile lunare nete dovedite prin adeverinta eliberata de la locul de munca sunt de 840 ron lunar. La locul de munca s-a primit o comunicare prin care se solicita retinerea sumei de 500 lei drept pensie de intretinere. Cand s-a primit hotararea de divort in acesta este cuprinsa suma de 210 lei. Acesta hotarare a fost investita la judecatorie pentru a ramane definitiva si irevocabila si executabila. Care este suma pe care este oglitat sa o platesca si cat trebuie sa-i retina angajatorul? Din discutiile purtate cu angajatorul, acesta trebuie sa retina aproape intreg salariul mai ales in situatia in care are concedii medicale sau zile de concediu fara plata... Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:04, 14 Februarie 2009
Ce scrie in dispozitivul hotararii , deoarece faceti referire in mesaj la doua sume , 500 lei , respectiv 210 lei ?
Daca instanta a stabilit ca pensia de intretinere sa fie 210 lei, atunci aceasta suma trebuie retinuta de catre angajator.
In dispozitivul hotararii scrie 210 ron. Va multumesc...
adinaraducu a scris:

In dispozitivul hotararii scrie 210 ron. Va multumesc...

Atunci aceasta suma trebuie sa opreasca angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara giangy giangy Intr-o sentința civilă în care se specifica reducerea pensiei de întreținere în urma nașterii unui alt copil cu soția actuala \'\' de la cota 1/4 la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara in suma fixa bilibokzsuzsa bilibokzsuzsa Am divortat acum doi ani. Din casnicie a rezultat un copil , acum are 11 ani, care a ramas la mine. conform sentintei judecatoresti fostul meu sot a fost ... (vezi toată discuția)
Plata in avans pensie de intretinere andreiionel andreiionel Sotia mea a depus cerere de divort pe 17 octombrie. as vrea sa ii trimit pensie alimentara in fiecare luna pana se termina divortul de ... (vezi toată discuția)