avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... legea nr.9/2012
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

legea nr.9/2012

buna ziua,
am nevoie de ajutor cu un sfat pentru un bun prieten cu dizabilitati,situatia sta in felul urmator,acesta a cumparat in 2011 o masina pe care a inmatriculat-o pentru prima data in romania fiind scutit de taxe, problema este urmatoarea acesta vrea sa achizitioneze o alta masina dar conform legii nr.9/2012, mai exact art.3 alin.2 aceasta scutire se aplica numai pentru un singur autovehicul achizitionat in decurs de 5 ani si doar atunci cand autovehicolul este in proprietatea persoanei cu handicap, ideea mea ar fii ca aceasta lege care intre timp a fost chiar si suspendata pe o perioada de aproximativ un an de zile practic a intrat in vigoare la data de 01.01.2013 si cum legea nu este retroactiva si are efecte doar pe viitor acesta ar putea invoca faptul ca in legea noua acesta nu a achizitionat nici un autovehicul?,va rog orice raspuns imi va fi de mare ajutor,
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: leonida , utilizator 20:45, 8 Februarie 2013
Legea nr. 9 / 2012 nu a fost suspendata, ci numai obligatia de plata a taxei reglementata de ea cu privire la autovehiculele inmatriculate inainte de 2007 si instrainate pentru prima data.
In cazul prietenului dumneavoastra se aplica prevederile legale pe care dumneavoastra le-ati indicat in mod corect.
va multumesc in primul rand de raspuns si de lamurirea faptului ca nu a fost suspendata legea ci doar taxa precum si in ceea ce priveste neretroactivitatea legii, vroiam sa mai intreb un amanunt pe care l-am omis, aceasta cerere de scutire a taxei se face la Administratia fiscala sau la Prefectura judetului-serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculari a vehiculelor?
Va rog sa nu mai deschideti mai multe topicuri cu aceeasi intrebare, contravine regulamentului de postare. V-am sters topicul "scutire taxa de mediu persoana cu dizabilitati" deoarece ati formulat aceeasi intrebare ca si aici. Multumesc pentru intelegere.

Scutirea se acorda la momentul depunerii cererii de inmatriculare a autovehiculului si cum cererea se depune la Serviciul public comunitar tot acolo se va face dovada ca viitorul detinator este persoana care beneficiaza de exceptiile prevazute de lege cu privire la plata taxei.
am retinut si va inteleg,multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare masina fara taxa de poluare tigralor tigralor buna ziua ! anul trecut am castigat procesul cu statul ca sa imi inmatriculez masina fara plata taxei de poluare, intre timp am plecat din tara si nu am ... (vezi toată discuția)
Taxa auto alindrag2002 alindrag2002 Buna ziua. Sunt o persoana cu handicap grd.1 locomotor, nerecuperabil. Vreau sa-mi achizitionez o masina pentru nevoi personale, si as vrea sa stiu daca sunt ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare alina bataran alina bataran As dori sa cumpar un autoturism inmatriculat in Germania. Pentru a fi inmatriculata in Romania mai este necesara plata taxei de prima inmatriculare? Am ... (vezi toată discuția)