avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Deschidere PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Deschidere PFA

Buna seara.

Anul trecut am incheiat un contract de intretinere intre mine si bunica mea prin care ea mi-a cedat apartamentul in schimbul ingrijirii ei.In CF sunt trecut eu cu cota de 100% dar apar clauzele de intretinere si de uzufruct viager.Intrebarea mea este: imi pot deschide PFA fara acordul ei sau este necesar un contract intre mine si bunica mea ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 21:23, 9 Februarie 2013
Acordul bunicii este necesar deorece ea beneficiaza de uzufruct.
Acordul trebuie dat prin notariat sau se poate face un contract de comodat sub semnatura privata ? In cazul in care se poate face contract de comodat sub semnatra privata , trebuie facut doar intre PFA si bunica mea sau sunt necesare doua contracte : PFA - bunica ,
Pfa - mine? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2013
lyteon, utilizator
Un singur contract sub semnatura privata : PFA - bunica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de vanzare/cumparare cu uzufruct viager valeria28 valeria28 Daca parintii mei mi-au facut contract de v/c cu clauza de uzufruct viager si ulterior tatal a murit mai trebuie facuta succesiunea pt.apartament? Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Moștenire-reînnoire id și luarea in spatiu DianaMV5 DianaMV5 Buna ziua! As avea câteva nelămuriri legate de moștenirea unui apartament și de reînnoirea unor acte. Părinții mei au divorțat iar apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat ContSters21019 ContSters21019 Detin un apartament si doresc sa inchei un contract de comodat pt. ca fiul meu sa-si deschida un SRL Este necesar ca apartamentul sa aiba intabularea facuta?? ... (vezi toată discuția)